Poštovanjem uputstava nadležnih pomažemo u borbi protiv koronavirusa Tanjug

Objavljeno: 18.04.2020. 09:35 Izmenjeno: 18.04.2020. 09:35

Sve naše gradske komunalne službe rade po već ustaljenom principu, iza nas je bila jedna mirna noć i nadam se da će u periodu koji je ispred nas sve proći bez problema, rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, apelujući na sugrađane da se pridržavaju svih uputstava kako bi Vaskrs proveli na najbolji način.

 

On je, govoreći za Studio B iz gradskog Operativnog centra, istakao da svojim ponašanjem u vreme zabrane kretanja najviše možemo pomoći zdravstvenim radnicima, Vojsci Srbije, policiji, komunalnoj miliciji, inspekciji, komunalnim službama i svima onima koji rade na terenu i bore se protiv koronavirusa da predstojeći praznik protekne onako kako dolikuje.

– Naši kol centri i volonteri rade svih ovih dana, dežurne službe postoje u svim  gradskim opštinama i mislim da sa te strane možemo da budemo zadovoljni.  Od 15. marta opštinski kol centri primili su 56.000 poziva što pokazuje da postoji poverenje  najstarijih sugrađana u ceo sistem, posebno u volontersku službu koja je uradila veliki posao. Oni su obavili više od 30.000 različitih poseta, doneli mnogo paketa, a podsetiću da je među njima 173.000 paketa za one penzionere koji imaju  primanja ispod 30.000 dinara kao o oni koje su gradske opštine pripremile za najstarije sugrađane. Uz njih, biće tu i 10.000 paketa za sve osobe sa invaliditetom i socijalno ugrožene na teritoriji Beograda i mislim da je to neophodna pomoć da se ova situacija lakše prebrodi i da svi zajedno izađemo iz pandemije sa što manje posledica – istakao je Andreja Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana