Postavljene klupe u naselju Cerak vinogradi Studio B

Objavljeno: 07.02.2020. 13:55 Izmenjeno: 07.02.2020. 14:16

Na zahtev sugrađanke postavljeno 11 klupa u naselju Cerak vinogradi, rekao Goran Vesić u rubrici “Pitajte zamenika gradonačelnika”.

Kao prostorno kulturno-istorijska celina Cerak jedan i Cerak dva prvo su stambeno naselje moderne arhitekture sa prostora bivše Jugoslavije koje je upisano u katalog kulturnih dobara. To se dogodilo pre nešto više od godinu dana. Stanovnici Čukarice, upravo iz naselja Cerak vinogradi, nedavno su u rubrici “Pitajte zamenika gradonačelnika” sugerisali Goranu Vesiću na jedan problem koji ipak muči novo kulturno dobro. U pitanju je nedostatak klupa koje su najvećim delom uništene, pa su nadležne službe grada hitno postavile 11 novih klupa za stanare tog naselja.

Na zahtev sugrađanke Nadežde Ognjenov iz naselja Cerak vinogradi i angažovanjem zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, od škole „Ujedinjene nacije” ka Vojno medicinskom centru ugrađeno je 11 klupa, te je taj način ovaj deo naselja postao pristupačniji za starije građane i majke sa decom.

Ova sugrađanka nedavno se javila u emisiju „Pitajte zamenika gradonačelnika” na TV Studio B, požalivši se na nedostatak sadržaja za starije sugrađane na ovom potezu, a Goran Vesić odmah je reagovao.

– Ovo je primer kako se rešavaju problemi, jer važno je da imamo komunikaciju sa građanima koji nam ukazuju na probleme. Svaki njihov zahtev i pismo upućeno meni prosledi se nadležnim službama. Neki problemi mogu da se reše brže, a za neke treba više vremena. Ovaj je bio rešiv i bilo je samo pitanje dobre volje. Pozvao sam JKP „Zelenilo – Beograd” koji su postavili 11 klupa, od čega sedam sa naslonom – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je zahvalio Nadeždi jer je ukazala na ovaj problem za koji se ne bi znalo i koji zbog toga naprosto ne bi bio rešen.

–  Posao vlasti je da rešava probleme, neke brže neke sporije, ali mnogo problema može da se reši uz malo dobre volje i kada se komunicira s ljudima. Ako tako uvek budemo radili, rešićemo ih sve, a to je naš zajednički cilj – istakao je Vesić.

Nadežda Ognjenov je ukazala na to da u tom delu naselja i blizu škole „Ujedinjene nacije” nema dovoljno klupa ili su slomljene.

– U ovom delu naselja je veliki park u tu obično ima puno dece iz škole i obdaništa. Zamolila sam zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da se obezbedi desetak klupa kako bismo mi penzioneri i majke sa malom decom imali gde da sednemo, jer ovo je predivan park – rekla je naša sugrađanka i zahvalila Goranu Vesiću na brzom angažovanju.

Vesić je podsetio i na šetalište „Lazaro Kardenas” na Novom Beogradu, koje će biti završeno do marta.

Ono je bilo potpuno devastirano, a kako je rekao, na zahtev građana renovirano je, u šta je Grad uložio skoro tri miliona evra.

– Najveće mi je zadovoljstvo da uradimo nešto dobro za građane jer naš zajednički posao je da Beograd učinimo boljim mestom za život. To jesu i veće plate i radna mesta, ali i uređeno dečje igralište ili park, sređeni ulazi i obnovljene fasade. Za mene je svaka ova stvar velika jer je dobra za građane Beograda – naglasio je Vesić.

U gostovanju u Jutarnjem programu Studija B, Vesić je rekao i da se čuveno šetalište “Lazaro Kardenas” u novobeogradskim blokovima 45, 44 i 70,  ubrzano rekonstruiše. Ovo šetalište do pre godinu dana bilo je pravo ruglo, a sada mu vraćamo stari sjaj, kaže Vesić. Završetak radova se očekuje tokom marta, najavio je on i podsetio da je i to dobar primer saradnje građana i grada, jer su na taj problem upravo ukazali ljudi koji tamo žive.

Počeli su radovi na Savskom keju koji će, nakon završenih radova u Karađorđevoj, trajati do septembra. Tako će ceo prostor od Brankovog mosta do Pariske i Beton hale biti još jedna celina koja će arhitektonski i prostorno biti povezana sa konačnim izgledom tog dela Beograda.

Vesić je rekao da će okruženje oko crkve Svetog Marka, koje pripada crkvi, a ne gradu biti sređeno. On je rekao da grad stalno sarađuje sa crkvom koja će kroz konkurs izabrati projekat za uređenje tog okruženja i na kraju podsetio da je najveći problem bahato parkiranje koje je i glavni uzrok lošeg stanja oko crkve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 12°C

Slaba kiša

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana