Postavljena još jedna rampa za lakše kretanje osoba sa invaliditetom Studio B

Objavljeno: 16.02.2021. 11:17 Izmenjeno: 16.02.2021. 12:47

U okviru projekta ,,Beograd bez barijera“ na Novom Beogradu postavljena još jedna rampa za lakše kretanje osoba sa invaliditetom.

Novi Beograd dobio je još jednu rampu za invalide koja će olakšati život osobama sa invaliditetom, starijim osobama, kao i roditeljima sa decom.

Gradonačelnik Zoran Radojičić istakao da Grad Beograd želi da omogući svim osobama sa invaliditetom da se lakše kreću.

– Od 2015. godine postavljeno je oko 500 rampi, a samo prošle godine postavljene su 72 rampe u vrednosti od 20 miliona dinara. Planiramo da i ove godine nastavimo istom dinamikom sa JP ,,Gradsko stambeno“, koje u svojoj nadležnosti ima skoro 14 hiljada zgrada. Važno je da nastavimo da realizujemo projekat ,,Beograd bez barijera“ i da svim ljudima koji imaju invaliditet na ovaj način omogućimo lakši život. Osim njih, i starijim osobama i ljudima sa malom decom će ova rampa dosta olakšati kretanje – rekao je prvi čovek prestonice.

On je naglasio da je Grad Beograd preko službe glavnog gradskog urbaniste raspisao javni poziv, da ljudi ukoliko na javnim gradskim površinama vide prepreke za kretanje osoba sa invaliditetom, mogu da daju predlog za rešavanje tih prepreka i problema.

– Očekujemo da kada budu stigli svi zahtevi, pripremimo idejno rešenje i projektnu dokumentaciju tako da sledeće godine krenemo u realizaciju tog dela projekta. Na taj način ćemo širi centar grada još više prilagoditi osobama sa invaliditetom i stvoriti bolje uslove za njih. Za razvoj jednog grada i društva bitni činioci sa jedne strane jesu ekonomski parametri, dok sa druge strane možda i važniji parametar jeste kako se odnosimo prema osobama kojima je potrebna pomoć i podrška – zaključio je Radojičić.

Upravnik stambene zajednice na Bulevaru Milutina Milankovića 120 v, Spasoje Gigić, posebno je zadovljan što je Grad u veoma kratkom roku napravio rampu koja je neophodna stanarima zgrade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana