Postavljanje nove javne rasvete u Zemunu

Objavljeno: 22.03.2016. 10:40 Izmenjeno: 22.03.2016. 10:40

Postavljanjem nove rasvete povećava se bezbednost građana i saobraćaja i postižu značajne uštede u potrošnji električne energije.

Na inicijativu Opštine Zemun, a kao rezultat odlične saradnje sa JKP „Javno osvetljenje“, postavljena su 33 stuba javne rasvete visine 4,5 metra i osam stubova visine osam metara, kao i 33 svetiljke u Ulici Jovana Stojisavljevića u naselju Nova Galenika. Sada je bezbednost građana i imovine u ovom delu Zemuna podignuta na viši nivo, a u prilog tome govori i činjenica da se deca igraju i u večernjim časovima u parku koji je do sada bio neosvetljen.

– U narednom periodu trudićemo se da završimo javnu rasvetu u Ulici Stefana Kneževića u Busijama i na još nekim lokacijama. Cilj naše zajedničke akcije jeste da se na teritoriji Zemuna osvetle sve saobraćajnice, svi urbani džepovi, sva mesta gde se kreću naši građani, a naročito naši najmlađi sugrađani – izjavio je Gavrilo Kovačević, član Privremenog organa GO Zemun.

Direktor JKP „Javno osvetljenje“ Aleksandar Cincar Poposki rekao je da na lokaciji Nova Galenika vrednost radova iznosi pet miliona i osamsto hiljada dinara.

– Inicijative opštine Zemun podnete su još krajem prošle godine. Opština se veoma trudila da obezbedi svojim građanima bolji kvalitet života, pre svega sa bezbednosnog aspekta, dok ranije vlasti Beograda nisu imale tu kulturu prema građanima i nisu svi krajevi Beograda bili podjednako tretirani – rekao je Poposki.

U naselju Batajnica, u Ulici Slobodana Macure, ekipe JKP „Javno osvetljenje“ rade na postavljanju 22 stuba sa 44 svetiljke u dužini od 1.100 metara, a vrednost ovih radova iznosi šest miliona dinara. U ovom naselju u planu su i radovi u Banatskoj ulici, gde će se osvetliti jedan pešački potez.

U naselju Ugrinovci postavlja se rasveta na tri lokacije – u Školskoj ulici, 28. novoj i na putu za groblje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana