Posle tri decenije renoviran Centar za socijalni rad na Čukarici Beoinfo

Objavljeno: 09.09.2020. 16:42 Izmenjeno: 10.09.2020. 11:12

Centar za socijalni rad na Čukarici, izgrađen pre tri decenije, prvi put je rekonstruisan a sredstva za radove izdvojio je Grad Beograd.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je renovirani objekat Centra za socijalni rad na Čukarici.

– Uloženo je više od osamnaest miliona dinara. Kompletno je saniran krov, čime je zaustavljeno prokišnjavanje, urađeni su građevinsko-zanatski radovi, a objekat je dobio i nove toalete i slično, sve sa ciljem kako bi pedesetoro zaposlenih imalo dostojne uslove za rad – navela je Nataša Stanisavljević.

Ovo je nastavak ulaganja Grada Beograda u ustanove socijalne zaštite, dodala je ona, osvrnuvši se i na izdvajanja u cilju sprečavanja širenja kovida-19.

– U svim objektima obezbeđena je dovoljna količina dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i rukavica, beskontaktnih toplomera, dezobarijera. Novina je da su i u svih sedamnaest odeljenja postavljene i „klirit pregrade” i to kod pisarnica i delova objekata gde se radi sa dokumentacijom i poštom, kako bi se maksimalno zaštitili zaposleni. To je glavni interes, ali jednako je važno da i korisnici usluga budu zaštićeni – istakla je Nataša Stanisavljević.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović je podsetila da je pre nekoliko godina spisak potreba ove ustanove i njenih odeljenja bio dugačak, ali da se uspelo sa realizacijom vrlo ambicioznih planova i ciljeva, zahvaljujući Gradu Beogradu i nadležnom Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

Kako je naglasila, za pojedine opštine tražio se nov poslovni prostor, a druga grupa rešenih problema odnosila se na renoviranje postojećih objekata. Ovaj objekat na Čukarici jedan je od tri namenski izgrađenih za potrebe centra, pre više od trideset godina, te je zahtevao kompletnu rekonstrukciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana