Posle 72 godine nova fasada na Građevinskoj tehničkoj školi „Branko Žeželj” Beoinfo

Objavljeno: 04.09.2020. 20:19 Izmenjeno: 04.09.2020. 20:19

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je radove na sanaciji fasade i krova na Građevinskoj tehničkoj školi „Branko Žeželj” na Zvezdari, koje sa 21,3 miliona dinara finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Od izgradnje 1948. godine, na školi nije bilo ozbiljnijih radova. Fasada će biti gotova za nedelju dana, a u sledećoj fazi u planu su radovi i u unutrašnjosti škole. Novi krov i novi izgled su dobar početak da školu dovedemo u stanje kakvo bi trebalo da bude – rekao je Gak.

On je istakao da poseban značaj daje činjenica da je novi izgled fasade osmislila profesorka arhitektonske grupe predmeta u ovoj školi Biljana Čorbić Radulović što je u neku ruku, kako je rekao, nastavak tradicije ove škole za graditelje koju su i sagradili profesori sa učenicima.

Direktor škole Aleksandar Rakićević rekao je da se vodilo računa da se zadrži stari nadimak škole nastao pri gradnji, „bela lepotica” , ali da je obnova bila neophodna jer se dugo čekalo na nju.

– Škola pruža dobar kvalitet nastave, važno nam je da đaci imaju i bolje uslove za učenje, a profesori za rad. Zadovoljni smo obnovom, naročito jer očekujemo rast interesovanja đaka u narednim godinama – rekao je Rakićević.

Kako je precizirao, školu pohađa oko 800 đaka, računajući i đake Građevinske škole koji koriste prostorije, a u njoj se obrazuju građevinski tehničari četvrtog stepena koji se bave niskogradnjom, visokogradnjom i poslovima ispitivanja građevinskih materijala u laboratorijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana