Posle 40 godina, obnova Orašačke ulice u Lazarevcu Tanjug

Objavljeno: 29.07.2019. 12:30 Izmenjeno: 30.07.2019. 11:00

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove u Orašačkoj ulici u Lazarevcu dugoj 750 metara koji, kako je rekao, koštaju 17 miliona dinara.

U toj ulici živi oko 1.600 građana, a poslednji put je rekonstruisana, ne računajući sitne popravke, 1980. godine, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Naveo je da Oraščka ulica pokazuje koliko se malo radilo u Beogradu i koliko su ulice bile zapuštene, jer bi, prema njegovim rečima, ulice trebalo da se rekonstruišu na 15 ili 20 godina, a mnoge od njih nisu obnavljane i po 40, 50 godina.

Vesić je podsetio da je rebalansom budžeta, koji je usvojen pre nekoliko dana na sednici Skupštine grada, odvojeno novih milijardu dinara za rekonstrukciju ulica.

Istakao je da trenutno na teritoriji Beograda, uključujući i radove u Orašačkoj ulici, postoje 64 infrastrukturna gradilišta na kojima radi skoro 3.000 ljudi.

Naveo je da radovi u Orašačkoj ulici pokazuju da se ne radi samo u centru, već na celoj teritoriji Beograda i da su za sadašnju gradsku vlast svi delovi grada jednaki.

Vesić je dodao da se Beograd razvija i da se nikada nije ovoliko radilo i ulagalo u ulice.

Radove su sa njim obišli državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sindelić.

U Lazarevcu je, inače, prošle nedelje završena rekonstrukcija Ulice Kralja Petra Prvog u dužini od 700 metara, koja je koštala više od 37 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana