Poslastičari obeležili krsnu slavu Spasovdan Studio B, Tanjug

Objavljeno: 25.05.2017. 14:40 Izmenjeno: 25.05.2017. 16:48

Paljenjem slavske sveće i presecanjem slavskog kolača, u restoranu „Romantičar“ na Paliluli danas je Udruženje poslastičara Srbije obeležilo krsnu slavu – Spasovdan.

Predstavnici Udruženja poslastičara su u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula po prvi put organizovali i humanitarnu izložbu na kojoj je izloženo više od 30 torti.

Torte će nakon izložbe biti donirane dečijim bolnicama Tiršova i Institut za majku i dete, Gerontološkom centru, Prihvatilištu za odrasle, Sigurnoj ženskoj kući i OŠ „Dušan Dugalić“ za decu sa specijalnim potrebama.

Domaćin slave i predstavnica Udruženja poslastičara Srbije Olgica Kovačević izrazila je zadovoljstvo što je baš ona ispred svojih kolega majstora svoga zanata domaćin današnje slave, ali i manifestacije koja je pre svega humanitarna.

„Sve torte i kolače pravili su i penzioneri, i aktivni i mladi, tako da nam je posebno zadovoljstvo što možemo da pokažemo svu lepotu i raskoš našeg zanata, koji, na žalost, polako izumire“, istakla je Kovačević.

Ona je posebno zahvalila opštini Palilula koja je preduzela organizaciju oko podele kolača i torti na svojoj opštini i tako da nekoga bar na trenutak obraduje.

Kako je istakla, današnjoj humanitarnoj izložbi odazvao se veliki broj kolega ne samo iz Beograda, već i iz Kruševca, Varvarina, Trstenika, Šapca, Paraćina, Vrnjačke banje i ostalih gradova Srbije.

„Želja nam je da podstičemo mlade da se sa nama druže, da budu kreativni i humani, što je i poruka celog ovog skupa“, naglasila je Kovačević.

Član veća opštine Palilula Dejan Srejić je ispred Gradske opštine Palilula čestitao slavu Udruženju poslastičara Srbije, dodajući da je opština Palilula uvek podržavala akcije humanitarnog karaktera i da će ubuduće nastaviti da ih podržava na čelu sa predsednikom opštine Aleksandrom Jovičićem.

Proslavi su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Palilula i Gradske opštine Vračar, kao i Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana