Poslanici, čelnici grada i odbornici i dalje u zgradama republičkog i gradskog parlamenta Studio B

Objavljeno: 13.04.2019. 18:18 Izmenjeno: 14.04.2019. 09:11

Republicki poslanici, čelnici Grada i odbornici vladajuće koalicije i dalje u zgradama republičkog i gradskog parlamenta koje čuvaju od onih koji bi da nasiljem, pretnjama i ucenama preuzmu institucije i vlast.

Foto print screen

Nećemo dozvoliti opoziciji da po već unapred napisanom scenariju izvede državni udar, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On, zajedno sa odbornicima vladajuće koalicije, od juče boravi u Skupštini grada u slučaju da lideri opozicije pokušaju silom da uđu u tu ustanovu. Vesić kaže da odbornici samo brane volju naroda iskazanu na demokratskim izborima, a da se opozicija na istim može nadati većem uspehu tek kada glasačima ponudi nešto drugo umesto nasilja i mržnje.

Plan opozicije bio je da silom uđu u Skupštinu Srbije, Skupštinu Beograda i još nekoliko opštinskih skupština u prestonici i započnu štrajk glađu, tvrdi Vesić. On kaže da je scenario opozicije bio da potom pozovu svoje pristalice da uđu u te institucije i da izazovu, kako je rekao, puzeći državni udar. Zamenik gradonačelnika ističe da odbornici vladajuće većine samo čuvaju institucije od nasilnika.

Vesić naglašava da je svako izražavanje mišljenja i protest dozvoljen, ako je u skladu s zakonom i nije nasilan. Ističe da se on i odbornici u Skupštini grada ne boje eventualnog nasilja.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković precizira da preko 40 odbornika vladajuće koalicije više od 24 sata neprekidno boravi u Skupštini grada. Kako ističe, biće tamo dok god to bude potrebno.

Gradski funkcioneri ističu da je svako nasilje neprihvatljivo i da svojim boravkom u institucijama sistema sprečavaju, kako kažu, nasilnu promenu legalno izabrane vlasti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana