Posao za žene iz Sigurne kuće u Dunav osiguranju Studio B,Beoinfo

Objavljeno: 23.11.2017. 12:37 Izmenjeno: 23.11.2017. 16:51

Sporazum o saradnji između Sigrune kuće i Dunav osiguranja, o zapošljavanju jednog broja žena žrtava nasilja u toj kompaniji, potisan je na devetoj sednici Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda u Starom dvoru.

foto Beoinfo

Sporazum, koji su potisali koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević i predsednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja Mirko Petrović, je realizovan na inicijativu predsednice tog Saveta Irene Vujović.

Sednici su prisustvovali i član Gradskog veća Dragomir Petronijević, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić, gradski pravobranilac Ljiljana Blagojević.

Irena Vujović je rekla da se Dunav kompanija obratila Savetu sa konkretnim predlozima, i to u susret 25. novembru, Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama.

– Nekoliko štićenica Sigurne kuće će dobiti posao u renomiranoj i najstarijoj osiguravajućoj kompaniji na našim prostorima. Važno je da žene žrtve nasilja znaju da Grad Beograd, opštine, društveno odgovorne kompanije i pre svega Sigurna kuća brinu o njima i da one imaju podršku. Trudimo se da se sve žene, a naročito žrtve nasilja, ekonomski osnaže. Zadatak Saveta za rodnu ravnopravnost i jeste ekonomsko osnaživanje žena kako bismo i na taj način uticali na snamnjenje stope nasilja – istakla je Irena Vujović.

Prema njenim rečima, žene će i u vreme edukacije za posao primati nadoknadu, a nakon toga će biti zaposlene.

Irena Vujović je zahvalila Dunav osiguranju na inicijativi i izrazila nadu da će i druge društveno-odgovorne kompanije potisati slične protokole, kako bi što više žena iz Sigurne kuće dobilo posao.

Predsednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja Mirko Petrović je rekao da ta kompanija pridaje veliki značaj korporativnoj i društvenoj odgovornsti i naveo da će žene biti angažovane na poziciji kol operatera, te da će pružati informacije u oblasti životnog osiguranja.

– One će proci proces edukacije o našim proizvodima vezanim za životno osiguranje, a zatim će moći da se zaposle na poziciji kol operatera. Grad Beograd je osnovao Savet za rodnu ravnopravnost smatrajući, a to podržava i Dunav okmpanija, da je rodna ravnopravnost jedan od najznačajnijih vrednosti savremenog društva. Mi želimo da damo podršku ovom Savetu, njegovim projektima, inicijativama i aktivnostima, radi zaštite i pružanja podrške onima koj su obespravljeni, ugroženi i koji imaju i tešku materijalnu poziciju. Želimo da unapredimo saradnju sa Gradom Beogradom imajući u vidu ovakav problem i poziciju u kojoj se nalaze žene, žrtve nasilja – naglasio je Petrović.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je istakla da je veoma važno za žene koje su žrtve nasilja da mogu da rade, jer je sve što se njima dešavalo u životu zavisilo je od nasilnika.

– Mnogo je bitno da one budu ekonomski nezavisne, da mogu da rade i da iz situacije nasilja, koje uglavnom trpe godinama, mogu da izađu. Ovo je jedan od divnih primera na čemu se posebno zahvaljujem Gradu Beogradu i Dunav osiguranju jer se daje mogućnost da žene koje su žrtve nasilja i koje su u Sigurnoj kući mogu da se zaposle i da vrate poverenje u sebe. Kada je neko godinama žrtva nasilja on gubi samopouzdanje. To što će one početi da rade i što će dobiti mogućnost da sa svojom decom žive na potpuno drugačiji način je posebno važno – navela je Vesna Stanojević.

Ona je naglasila da Međunardoni dan borbe protiv nasilja nad ženama govori o važnosti ove teme i da se nasilje dešava svuda u svetu.

Veoma je bitno, dodala je, što su naše institucije to prepoznale, te donošenjem Zakona o sprečavanju nasilja u porodici imamo šansu da ovom problemu stanemo na put.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana