Posađeno drvo generacije u OŠ „Branko Ćopić” Studio B

Objavljeno: 26.02.2020. 14:31 Izmenjeno: 26.02.2020. 16:12

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i prvaci Osnovne škole „Branko Ćopić” u Rakovici posadili su u školskom dvorištu sadnicu platana u okviru projekta „Drvo generacije”.

foto Beoinfo

Petronijević je rekao da će u okviru ovog projekta u svim beogradskim školama biti posađeno drvo o kojem će prvaci brinuti i tako imati permanentnu edukaciju o ekologiji.

– Važno je da najmlađe naučimo da čuvaju životnu sredinu. Ovo drvo će pustiti korenje, što je i simbolika, jer je naš cilj da mladi ostanu u našem gradu i našoj zemlji, i nastave da je razvijaju. Sigurno je i to da će ekološki biti bolje edukovani od nas, jer ovakvih akcija nije bilo kada smo mi bili mladi – istakao je Petronijević.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je naveo da u ovoj opštini ima osam osnovnih škola, te da je u školi „Branko Ćopić” započeta akcija u ovoj opštini.

– Nastavićemo sa ovom akcijom i nadamo se da će naši prvaci gajiti drvo, a da će u njegovom hladu uživati naredne generacije – kazao je Kocić.

Direktorka škole Snežana Pavlović rekla je da je ovo veoma lep događaj u kome deca uživaju.

– Mališani u školskom dvorištu provode mnogo vremena i mi ih učimo da treba da ulepšaju svoju sredinu i čuvaju je. Ovo je i poziv sugrađanima da treba da čuvaju i neguju svoju sredinu, jer ako svako posadi barem jedno stablo ili cvet, biće nam lepše – zaključila je Snežana Pavlović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno oblačno

Utorak
Jak vetar

Max: 6°C
Min: 1°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana