Posađena nova stabla kod Mosta na Adi i u parku „Ušće” Beoinfo

Objavljeno: 19.11.2021. 15:52 Izmenjeno: 19.11.2021. 15:52

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” je zajedno sa društveno odgovornim kompanijama koje su donirale stabla Beogradu zasadilo 150 stabala

U današnjoj akciji sa Evropskim fondom za Balkan zasađeno je 50 sadnica smrče na desnoj obali Save, u blizini Mosta na Adi. Današnja sadnja je deo akcije „Drvo prijateljstva” koju ovaj fond sprovodi istovremeno u više gradova regiona.

U parku „Ušće” na Novom Beogradu zasađeno je 100 stabala javora, koji su donacija kompanije „Smurfit Kappa”.

– Ove godine obeležavamo sto godina od osnivanja kompanije. Smatrali smo da je zbog izraženog zagađenja i klimatskih promena najadekvatniji način da obeležimo jubilej tako što ćemo pokloniti Beogradu i Beograđanima sto stabala – rekao je direktor kompanije „Smurfit Kappa” Milan Marković.

JKP „Zelenilo – Beograd” naredne godine ima u planu sadnju oko 8.500 novih sadnica na zelenim površinama u gradu. „Zelenilo” poziva društveno odgovorne kompanije da se pridruže u sadnji i pomognu da se zeleni fond grada uveća. Kontinuirana sadnja novih stabala je svakako još jedna potvrda odgovornog odnosa prema očuvanju i unapređenju zelenih površina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana