Poruka skupa-nulta tolerancija na sve vidove nasilja Studio B

Objavljeno: 11.04.2019. 13:58 Izmenjeno: 11.04.2019. 20:44

Miting u Novom Sadu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić biće najveći skup u tom gradu u poslednjih nekoliko decenija, procenjuju analitičari.

Analitičari ističu da je današni skup prilika  da se građanima predstavi  nacionalna strategija za budućnost i jasno poruči da u zemlji koja krupnim koracima grabi put napretka nema mesta za nasilje koje u poslednje vreme viđamo na protestima opozicije. Analitičari se slažu da je politika koju  sprovodi vlast  dala velike rezultate i da danas građani žive znatno bolje, zato je ističu važno da jednim mirnim skupom pošaljemo jasnu poruku da su mir, tolerancija i razumevanje vrednosti na kojima počiva uređeno društvo a kome naša zemlja teži.

Skup u Novom Sadu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ biće jedan od najvećih  skupova u tom gradu u dvadeset- prvom veku kažu politički analitičari Nemanja Starović i Ognjen Karanović, što kako kažu  potvrđuje veliko interesovanje građana iz cele Vojvodine. Ističu, da taj skup nije politički već  državni skup koji za cilj pre svega ima predstavljanje državne strategije za budućnost naše zemlje . Starović i Karanović kažu da je jedna od poruka skupa  i borba protiv nasilja pod sloganom “ Stop nasilju“ a to je ističu najglasnija poruka tihe većine koja se jasno protivi nasilju i zalaže za uspešnu  Srbiju.

Analitičar Predrag Rajić ističe da je poruka današnjeg skupa  u Novom Sadu  više nego jasna da u našem društvu mora biti nulta tolerancija na sve vidove nasilja. Dodaje da svako ima pravo na svoje mišljenje ali da niko ne sme zbog drugačijeg mišljenja da svoje neistomišljenike vređa ili na bilo koji  drugi način ugrožava.

 Analitičari se slažu da je kampanja Budućnost Srbije važna i zato što predsednik Srbije razgovara sa građanima,  a ta neposredna komunikacija je, ističu, ključna za rešavanje brojnih problema sa kojima se građani susreću. Zaključuju da takav vid demokratskog dijaloga pokazuje da smo i kao društvo dostigli određeni nivo zrelosti. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana