Porast deviznog priliva od turizma za 66, 8 odsto u odnosu na rekordnu 2019. studio b

Objavljeno: 27.09.2022. 18:07 Izmenjeno: 27.09.2022. 18:07

Srpski turizam je ove godine apsolutno oborio rekorde, ne samo u odnosu na godine neposredno iza nas koje smo proveli u pandemiji, već i u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da su najnoviji podaci o deviznom prometu u sektoru turizma, objavljeni upravo na Svetski dan turizma, neoboriv dokaz ne samo oporavka, već i nezaustavljivog napretka ovog sektora.

Ministarka je navela da je devizni priliv od turizma zaključno sa prvih sedam meseci 2022. godine prevazišao 1,2 milijarde evra, što je porast od 52,7 odsto u odnosu na isti period 2021. godine i porast od 66,8 odsto u odnosu na prvih sedam meseci 2019, inače do sada najuspešnije turističke godine, kada je priliv od turizma u istom periodu iznosio 738 miliona evra.

Vest da je devizni priliv Republike Srbije u sektoru turizma za prvih sedam meseci ove godine prevazišao 1,2 milijarde evra, najbolja je informacija koju smo mogli dobiti za Svetski dan turizma. Srpski turizam je ove godine apsolutno oborio rekorde, ne samo u odnosu na godine neposredno iza nas koje smo proveli u pandemiji, već i u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Odlučno i uprkos globalno izazvanim problemima, ostvarili smo zaista izuzetne uspehe za koje sam sigurna da već značajno doprinose ekonomskom rastu naše zemlje, istakla je ministarka Matić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana