„Popularizacija vojnog poziva“ u Zemunu

Objavljeno: 23.02.2016. 11:19 Izmenjeno: 23.02.2016. 11:19

Cilj ovog programa je približavanje vojnog poziva učenicima i njihova motivacija za upis u vojne škole i akademije, kao i upoznavanje sa iskustvima vojnih pilota i jedinica PVO u izvršavanju zadataka.

U okviru unapređenja uspešne civilno-vojne saradnje koju neguju Gradska opština Zemun i Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, u četvrtak, 25. februara, u svečanoj sali Doma vazduhoplovstva sa početkom u 12.30 časova održaće se prvi od osam javnih časova u okviru programa „Popularizacija vojnog poziva“, koji je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola na teritoriji Zemuna.

Na inicijativu zamenika predsednika opštine Zemun Damira Kovačevića, u 2015. godini održan je javni čas pod nazivom „Osnovci sa vazduhoplovcima“ kao pilot-program profesionalne orijentacije, kojim su bile obuhvaćene tri osnovne škole u Zemunu.

Kako je ovaj javni pilot-čas izazvao veliko interesovanje učenika, nastavnika i javnosti, u saradnji sa Komandom RV i PVO program je proširen u 2016. godini na šesnaest osnovnih i pet srednjih škola, tako da će biti obuhvaćeno ukupno 1.520 učenika osnovnih i 919 učenika srednjih škola.

Cilj ovog programa je približavanje vojnog poziva učenicima i njihova motivacija za upis u vojne škole i akademije, kao i upoznavanje sa iskustvima vojnih pilota i jedinica PVO u izvršavanju zadataka. Program obuhvata projekciju filma o Ratnom vazduhoplovstvu i PVO, predavanje o uslovima za upis u vojnu gimnaziju, vojnu akademiju i medicinski fakultet (VMA). Takođe, učenici će se upoznati sa perspektivama nakon školovanja, pogodnostima zaposlenja u Vojsci Srbije i prednostima dobrovoljnog služenja vojnog roka. Predavanja drže oficiri određenog roda ili službe RV i PVO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana