Popović:Pokazaćemo demokratski kapacitet na referendumu Tanjug

Objavljeno: 15.01.2022. 14:48 Izmenjeno: 15.01.2022. 14:48

„Uveren sam da će se sutrašnji referendum održati na demokratski način i pokazati zrelost i odgovornost naše države“, istakao je Popović.

foto Tanjug

 

 

Ministar i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, Nenad Popović, sastao se  sa senatorima Ruske Federacije koji u Srbiji borave u svojstvu međunarodnih posmatrača na Republičkom referendumu o potvrđivanju Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

On je naveo da je najvažnije da građani mogu slobodno da izađu i glasaju i iskažu svoje mišljenje o bitnim pitanjima za našu zemlju, saopšteno je iz kabineta Popovića.

Na konstataciju Jelene Afanasjeve, senatora Ruske Federacije i člana Komiteteta za međunarodne poslove Saveta Federacije, da je Popović lično, kao i Međuvladin komitet za saradnju sa Rusijom učinio mnogo za dalji razvoj naših odnosa, ministar je napomenuo da je to njegova dužnost i da je otvoren za sve predloge koji mogu doprineti učvršćivanju odnosa naših zemalja i jačanju trgovinske, ekonomske i naučno-tehničke saradnje.

Popović je naglasio da se za Srbiju velika šansa nalazi u saradnji sa regionima Rusije.

„Šansa za našu privredu i razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom leži u saradnji sa regionima i privlačenju investitora iz raznih subjekata Ruske Federacije“, rekao je Popović.

Odlična bilateralna saradnja uspostavljena je sa Kurskom i Sverdlovskom oblašću, o čemu svedoče potpisani sporazumi o saradnji sa ovim ruskim regionima.

„Srbija i Rusija na temeljma bratske i prijateljske ljubavi imaju veliki potencijal da u budućnosti uspostavljaju saradnju u razvoju najsofisticiranijih proizvoda, koji su rezultat naučnog i inovacionog razvoja“, podvukao je Popović.

Delegaciju posmatrača Ruske dume koja je posetila Beograd povodom praćenja Republičkog referenduma, predvodi Jelena Vladimirovna Afanasjeva, senator

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana