Popović:Nikada se nećemo odreći Kosova, nikada u NATO Tanjug

Objavljeno: 23.03.2021. 09:55 Izmenjeno: 23.03.2021. 20:01

Najveća zabluda onih koji su pre dvadeset dve godine pokrenuli bombardovanje Srbije jeste u tome da će se Srbi pod bombama odreći slobodne države i Kosova, izjavio je ministar i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

„Nikada im nećemo zaboraviti tih 78 dana bombardovanja, ubijenu decu i porušenu zemlju. Nikada u NATO“, poručio je Popović u pisanoj izjavi uoči godišnjice od početka NATO bombardovanja.

Onn je istakao da su hiljade ubijenih nevinih građana, srušene bolnice, škole, fabrike, mostovi, sramni trag agresije NATO pakta na Srbiju.

„Bačene bombe sa osiromašenim uranijumom ostavile su trajne posledice po zdravlje našeg naroda, dok se od pričinjene materijalne štete, koja se meri desetinama milijardi dolara, naša privreda još uvek nije oporavila“, ukazao je Popović.

On u pisanoj izjavi navodi da je jdina krivica Srbije za ovaj nasilnički vojni savez u tome što je branila svoju slobodu i pravo da vodi suverenu i nezavisnu politiku, i što je odbila da preda deo svoje teritorije, „svoje Kosovo šiptarskim separatistima i ubicama“.

Kaže i da su se prave namere ove agresije videle veoma brzo nakon okončanja bombardovanja.

„Jedna slobodna zemlja i slobodarski narod trebalo je da se ekonomski unište, moralno slome i takvi skršeni da se pokore.

Trebalo je da se pošalje poruka svim drugim nacijama koje čuvaju i vole slobodu da nema druge sile na planeti osim njihove vojne sile“, istakao je Popović.

Navodi da su isplanirali zločini da NATO pakt postane glavni vojni i politički činilac na Kosovu, koje je po njihovim zamislima, kako kaže, trebalo da postane država pod njihovom kontrolom i upravom.

„Taj glavni cilj bombardovanja – da Srbija odustane od svoje nezavisne politike i da se odrekne Kosova, i pored svog vojnog, političkog i pravnog nasilja do danas nije ostvaren. Niti će ikada biti“, poručio je Popović.

Prema njegovim rečima, vekovima građen identitet na slobodi i sopstvenoj državi i Crkvi, i na Kosovu kao duhovnoj vertikali čitave nacije, odoleo je i danas odoleva svim pritiscima, nasilju i pretnjama.

On dodao i da ako ih nije razuverilo ovo proteklo vreme da je to zaludan posao, „razuveriće ih svaka nova decenija koja bude prolazila od tog zločinačkog čina, i svaka nova generacija Srba kojoj će Kosovo uvek biti srce Srbije, večno Srbija“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana