Popović za intenzivnije mere zaštite Tanjug

Objavljeno: 04.10.2016. 16:30 Izmenjeno: 04.10.2016. 16:30

Posle današnjih nasilnih protesta migranata u centru Beograda, međusobnih tuča i grubih nasrtaja na građane Srbije, tražim od državnih organa da najhitnije sprovedu bezbednosne mere zaštite dece, žena i svih stanovnika, kako se naša zemlja ne bi pretvorila u poligon za divljanje džihadista, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.

U maršu kroz Beograd uz pratnju policije, nije bilo dece i žena migranata, što dokazuje ono na šta već dugo upozoravam – da su više od 95 odsto migranata muškarci i da „najveći deo njih ima iskustvo terorista, kriminalaca i ratnika sa Bliskog istoka“, naveo je Popović u izjavi za javnost.

„Ko god je do danas imao iluziju da građani Srbije nisu ugroženi divljačkim protestima koji tek mogu eskalirati u eksploybednostiziju nasilja po čitavoj zemlji, sada mora biti uveren u to da je na sceni sprovođenje plana Evropske unije da Srbija postane rezervna domovina za desetine i stotine hiljada migranata“, smatra lider SNP.

Građanima Srbije je dobro poznato da više od godinu dana upozoravam na ovakav scenario i da tražim beskompromisne mere u cilju zaštite ključnih državnih i nacionalnih interesa, naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, danas nema važnijeg zadatka od bezbednosti svakog deteta, svake žene i svakog građanina Srbije od opasnosti da postanu taoci migranata u rođenoj zemlji i građani Srbije ne smeju živeti u strahu, dok ostale zemlje EU podižu zidove i blokiraju granice.

„Zato tražim da se odmah hermetički zatvore sve granice, da se podigne zid na granici sa Makedonijom i da se svi migranti proteraju iz Srbije, kao što bi se učinilo sa svakim stranim državljaninom koji je u našu zemlju ušao ilegalno, bez ikakvih dokumenata“, rekao je Popović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana