Pooštravaju se mere na teritoriji Beograda Studio B

Objavljeno: 16.03.2021. 11:47 Izmenjeno: 16.03.2021. 11:47

Nadamo se da će ove mere dati rezultate i da se neće dalje pooštravati, rekao Nikodijević za Studio B.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević potvrdio je da se posle odluke Kriznog štaba do narednog ponedeljka pooštravaju mere u suzbijanju virusa korona na teritoriji Beograda.

Ovo je kompromisno rešenje, s obzirom na to da je bilo predloga da ugostiteljski, trgovinski objekti i uslužne delatnosti budu zatvoreni i dve sedmice, istakao je Nikodijević za Studio B.

– Nadamo se da će ove mere dati rezultate i da se neće dalje pooštravati. Cilj svih nas u Beogradu jeste da nam radi privreda – trgovinske radnje, ugostiteljstvo i uslužne delatnosti, jer se njihovo zatvaranje odražava na budžet Grada i plate zaposlenih – ukazao je Nikodijević.

On je građanima ponovo uputio apel da poštuju mere koje su na snazi. Striktno pridržavanje mera Kriznog štaba, kako je naglasio, veoma brzo će nas izvesti iz situacije u kojoj se trenutno nalazimo.

– Ukoliko nema lične odgovornosti, preti nam opasnost da se ovakve mere nastave i u budućnosti, što svakako ne bismo želeli – istakao je predsednik gradskog parlamenta.

On je potvrdio da će vrtići nastaviti redovno da rade, a da će učenici osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, od ponedeljka preći na onlajn nastavu. Uporedo sa novim merama, nastavljamo i sa procesom imunizacije stanovništva prestonice, podvukao je Nikodijević.

– Prešli smo broj od 400.000 ljudi koji su primili jednu ili obe doze vakcine u Beogradu. Sada nam je akcenat na tome da se imunizacija prebaci na rubne opštine i da te stanovnike informišemo o prednostima vakcinacije, pre svih najstarije sugrađane. Otvaraće se mobilni punktovi koji će biti stacionirani pretežno u seoskim sredinama. Moramo informisati građane kojima su vakcinacija ili informacije o prednostima vakcinacije teže dostupne, i to će biti naš zadatak u drugoj fazi imunizacije – rekao je Nikodijević.

On je najavio da će osobama sa invaliditetom, kao i teže pokretljivim osobama biti omogućena vakcinacija na adresama stanovanja.

– Imamo oko 10.000 prijavljenih građana koji u kućnim uslovima moraju da prime vakcinu. Bez obzira na to što se tako usporava proces imunizacije, taj posao će biti uspešno završen. Do sada je oko 2.500 naših sugrađana iz te kategorije stanovništva već vakcinisano, a pozivam i ostale građane da se prijave – zaključio je predsednik Skupštine grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana