Ponovo centralno grejanje za Beograđane Studio B

BeogradBeograd Pocetna 06. 11. 2019. 09:56:32

„Beogradske elektrane” počele da isporučuju toplotnu energiju.

JKP „Beogradske elektrane” su danas počele da isporučuju toplotnu energiju potrošačima, te se očekuje da će stanovi korisnika biti topli oko 10 sati, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Odluka o pokretanju daljinskog sistema grejanja doneta je na zahtev Skupštine Grada Beograda i nakon sastanka održanog u kabinetu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, navedeno je u saopštenju.

One Response to “Ponovo centralno grejanje za Beograđane”

  1. Ing Zoran Vukov каже:

    Mada većina građana Beograda plaća grejanje sa iznosom 1432,71 din/m2 god , sa akontacijom kojom godišnje kupuje sa cenom 7,57 din/kwh 189,2615 kwh/m2, dok se prosečno (od 14 sezona) isporučilo 90,0898 kwh/m2 ukupne grejne površine u objektu , a za plaćanje 96,8708 kwh/m2 stana (manja površina stanbena) što je svega oko 50% od kupljenih kwh koje plaćaju korisnici „PAUŠALNO“ a da se na kraju grejnog perioda ne prikazuje OBRAČUN IZMEĐU KUPLJENIH I ISPORUČENIH kwh, što je nezakonita naplata. Korisnici nisu svesni da svake godine kupuju 2 grejne sezone i da ih cena kwh košta 14,99 din (u zadnjoj sezoni 2018/19) Kako je moguće da ta prevara građana traje neprekidno i da niko od odgovornih ne preduzimaju da se ova prevara prekine, Svake godine građani se na početku grejnog perioda bune što moraju da se dodatno greju klimom ili grejalicom a ispravna akontacija treba da se naplaćuje 6 meseci a ne 12 kao sada. Zamenik gradonačelnika Goran Veseć morao bi da zna, da se ova naplata preko Infostana ne obavlja ispravno i da je još 2003 doneta odluka u br 24 Sl. lista grada Beograda da se komunalne usluge plaćaju akontaciono i da se PLAĆA PO STVARNOM UTROŠKU: Ali gradska uprava ne želi da prekine ovu prevaru i da korisnici sami dele račun od toplane koji je dobijen samo u mesecima kada se toplotna energija i isporučuje i to na osnovu OTPREMNICE u kojoj se unosi očitana stanja kalorimetra i koju overava radnik toplane i ovlašćeni korisnik iz zgrade. Takav račun se dostavlja Skupštini vlasnika stanova, čija je obaveza da izvrše podelu po m2 zagrevanog stana i putem naloga za plaćanje uplate novac direktno Toplani. Toplana prodaje samo kwh toplotne energije i količine mesečne isporučene objektu pomnožene sa prodajnom cenom od 7,57 din/kwh je ukupna obaveza svih korisnika u zgradi. Sada korisnici beskamatno finansiraju toplanu plaćajući celu jednu sezonu unapred i pre isporuke toplotne energije i taj iznos Gradska uprava zadržava a treba da se vrati korisnicima Obračunom .Ispravnost fakturisanja lako je proveriti jer su još pre 14 god ugrađeni kalorimetri u objekte a oni čuvaju u memoriji LOOP 2 podatke o stanju isporučenih kwh unatrag 36 meseci. Uđite u vaše potstanice i očitajte stanja kako bi se i sami uverili da godišnje plaćate 2 grejne sezone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 21°C
Min: 14°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana