Pomoć za porodicu iz Velike Moštanice Studio B

BeogradBeograd Pocetna 26. 09. 2018. 13:41:09

Porodica Tabaković iz Velike Moštanice, koja se već nekoliko godina uspešno bavi poljoprivredom, posle posete predstavnika Gradske uprave i opštine Čukarica dobiće pomoć pre svega u proizvodnji ukrasne salate kojom se bave.

Pored toga, urediće se prilaz plastenicima, kako bi toj višečlanoj porodici bilo olakšano da proizvod plasiraju na domaće tržište.

Osam godina rada i velikog odricanja porodice Tabaković bilo je potrebno da se na 40 ari i u nekoliko plastenika posadi ukrasna salata i da se porodični posao uspešno razvije. Salata je, sudeći po izgledu, spremna ne samo za domaće nego i inostrano tržište. Ipak, brojni problemi sa kojima se suočavaju, medju kojima je najveći putna infrastruktura sprečavaju ih da odu korak dalje i upravo zbog toga potrebna im je pomoć čelnika grada.

Preko 300.000 ljudi u glavnom gradu trenutno živi od poljoprivrede, dok je registrovano oko 33.000 gazdinstava. Sredstva koja se izdvajaju za poljoprivrednike su sve veća, a u gradskoj upravi poručuju da će sa tim trendom nastaviti.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić nije krio zadovoljstvo posle još jednog dolaska u Veliku Moštanicu. Trud se porodici Tabaković i te kako isplatio, kaže Kolarić i dodaje da će opština pomoći svim porodicama koje odluče da krenu njihovim stopama.

Uz podršku grada i opštine Čukarica Dejan i Ivana Tabaković, koji imaju troje dece, planiraju da prošire proizvodnju. Dobra volja već je tu, a da bi se planovi ostvarili potrebno je da budu podjednako uporni kao do sada. A novi putevi kojima će plasirati proizvode sami će se otvarati.

One Response to “Pomoć za porodicu iz Velike Moštanice”

  1. Dusan каже:

    Postovani da li mogu dobiti kontakt telefon od porodice Tabakovic u vidu poslovne saradnje.

    Unapred zahvalan
    Radulovic Dusan
    Moja salata bar doo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 18°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana