Pomoć školama na KiM, donatorska večera 30. januara Tanjug

Objavljeno: 26.01.2018. 11:39 Izmenjeno: 26.01.2018. 11:39

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će 30. januara u Beogradu biti održana velika donatorska večera, na kojoj će biti prikupljena sredstva za pomoć srpskim školama na Kosovu i Metohiji.

„Zakazali smo 30. januara veliku donatarosku večeru, već se javio veliki broj privrednika i očekujemo da formiramo fondove trajnog karaktera, posebne devizne i dinarske račune za ubrzavanje pomoći školama na KiM“, rekao je Šarčević novinarima u Kosovskoj Mitrovici.

On je rekao da će biti nabavljena i oprema, da je već ponuđena pomoć kada su u pitanju kombi vozila za prevoz đaka, za nabavku elektronskih tabli, kao i za doniranje novca.

„Mislim da je to jako dobra prilika i mi smo u Srbiji prihvatili donacije svih zainteresovanih kompanija da bi podigli bar sistem za učenje informatike“, rekao je Šarčević.

Šarčević je precizirao da će donatorska večera biti održana 30. januara u beogradskom hotelu „Palas“, koji pripada Srednjoj ugostiteljskoj školi u Beogradu.

Ministar je prethodno održao sastanak sa direktorima 33 srednje skole sa KiM, kao i rektorom prištinskog univerziteta, izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana