Pomoć opštine Voždovac porodici pokojnog heroja sa Košara Studio B

Objavljeno: 17.06.2020. 14:02 Izmenjeno: 17.06.2020. 14:02

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić posetio je sa saradnicima u naselju Beli potok porodicu pokojnog Saše Pejića povodom uspešno sprovedene akcije „Voždovac za heroja sa Košara”.

Od prikupljenih novčanih sredstava porodica je kupila plac u Belom potoku i građevinski materijal za izgradnju kuće.

Savić je prilikom posete supruzi preminulog heroja sa Košara uručio televizor, veš mašinu i dva laptopa za decu, koji su obezbeđeni uz pomoć voždovačkih privrednika. On je rekao da je to najmanje što je Opština mogla da učini za heroja koji se borio za svoju zemlju i izrazio nadu da će dosadašnja pomoć donekle olakšati njihovu tešku situaciju.

– Nijednog trenutka, kada je trebalo da pokrenemo akciju, nisam se dvoumio po pitanju pomoći, jer su u pitanju deca i njihova budućnost – rekao je Savić.

Rečima „Iza ljudi ostaju dela, a ne reči” porodica Saše Pejića zahvalila je na ovom humanom gestu i uspešno sprovedenoj akciji, bez koje ne bi uspela da dođe do novog doma. Supruga Katarina izrazila je zahvalnost opštini koja je kupovinom kućnih aparata i laptopova pokazala da porodica Pejić nije sama u teškim trenucima.

Saša Pejić je rođen 1977. godine na Voždovcu, a preminuo je 25. novembra 2019. godine. Bio je jedan od junaka otadžbine na Košarama, koji su svojim herojskim podvizima branili Srbiju i sprečili kopnenu invaziju. Zbog ispoljene odvažnosti i teškog ranjavanja, Saša je 1999. godine od strane predsednika SR Jugoslavije odlikovan ordenom za hrabrost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana