Položeni venci na spomenik stradalom radniku „Beogradskih elektrana” Beoinfo

Objavljeno: 04.04.2019. 13:52 Izmenjeno: 04.04.2019. 13:52

Beogradske elektrane obeležile su 20 godina od pogibije Slobodana Trišića, radnika tog preduzeća, koji je stradao tokom NATO bombardovanja toplane Novi Beograd. Predstavnici gradske uprave, članovi porodice Trišič, kao i rukovodstvo i zaposleni u elektranama položili su vence na spomen obeležje u znak sećanja na tragično nastradalog kolegu.

Vršilac dužnosti sekretara za energetiku Nina Jandrić i vršilac dužnosti podsekretara za eneretiku Milan Vulević položili cveće na spomenik nastradalom radniku JKP „Beogradske elektrane” u NATO bombardovanju Slobodanu Trišiću.

Nina Jandrić rekla je da ovaj događaj svake godine iziskuje posebnu pažnju jer je čovek stradao na radnom mestu.

– To je veoma tužno i daje nam za pravo da na prvom mestu ne zaboravimo ljudske živote, a potom i infrastrukturu koja je srušena i na sreću obnovljena. To je svakako bila i velika materijalna šteta za grad Beograd – istakla je ona i dodala da se ovaj, ali i drugi događaji ne smeju zaboraviti niti oprostiti.

Direktor Direkcije za investicije „Beogradskih elektrana” Zoran Spasenovski podsetio je da je Slobodan Trišić na današnji dan pre dvadeset godina u 4.26 sati tragično stradao na svom radnom mestu od razornog projektila kada je NATO bombardovao toplanu „Novi Beograd”.

– Tom prilikom uništeni su i skladišni kapaciteti za tečna goriva, crpna stanica, kao i oba pretakališta i benzinska pumpa, najvitalnija postrojenja ove toplane. Zagađenje vazduha, vode i zemlje koje se dogodilo tog dana bilo je jedno od najvećih udara na životnu sredinu u proteklih 70 godina – naglasio je Spasenovski.

Vence su položili članovi porodice Slobodana Trišića, rukovodstvo preduzeća, kao i predstavnici ovog preduzeća iz 1999. godine, predstavnici sindikata preduzeća, predstavnici Gradskog odbora SUBNOR-a i kolege.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana