Polomljena tek zasađena stabla,Grad podneo krivičnu prijavu Tanjug

Objavljeno: 30.01.2022. 17:09 Izmenjeno: 30.01.2022. 17:09

Dodao je da se ovaj „zločin“ prema prirodi dogodio noćas i da je čekao do podneva da se oglasi bar neka organizacija za zaštitu prirode ili neko od onih koji su prisutni u javnosti kada je u pitanju zaštita životne sredine.

foto Tanjug

 

Tokom prethodne noći uništeno je 12 tek zasađenih stabala u Bulevaru Nikole Tesle, objavio je  zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da je naložio da se polomljena stabla zamene novim sadnicama, a Grad je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica.

„Tražimo snimke sa kamerama koje se nalaze u blizini kako bismo utvrdili ko je ovo uradio“, napisao je Vesić na Fejsbuk profilu, uz fotografije polomljenih stabala.

„Niko nije ni reč rekao. A zašto bi kada ovo nije medijski atraktivno? Ili da budem maliciozniji kada ih je posadio, kako oni kažu, Vesić. Pa pošto niko nije odlučio da obavesti javnost o ovom vandalskom činu, rekoh da to uradim ja“, naveo je Vesić.

Dodao je da je odmah naložio JKP „Zelenilo Beograd“ da se polomljena stabla zamene novim sadnicama jer „nikada oni ne mogu da polome onoliko stabala koliko Beograd može da ih zasadi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana