Političari i analitičari: „Miting opozicije doživeo fijasko“ Tanjug

Objavljeno: 15.04.2019. 19:18 Izmenjeno: 16.04.2019. 11:43

Miting opozicije doživeo je fijasko, kako po brojnosti, tako i po porukama koje su se na njemu čule, saglasni su političari i analitičari.

 foto Tanjug

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, lider LDP-a Čedomir Jovanović i urednik u Informeru Milan Dobromirović posebno su kritikovali Sergeja Trifunovića zbog izjave o Mađarima i poručili mu da mora da shvati da se građanima više ne obraća kao glumac, već kao lider pokreta koji se bori za ulazak u parlament.

Lideri opozicije znali su da miting neće biti ni približno masovan kao što je najavljivano, kaže Dobromirović i dodaje da ga ne čudi ni to što su se na njemu čule iste uvrede na račun vlasti i isti  zahtevi. Praktično, kaže urednik u Informeru, jedina novina je rok za ispunjenje zahteva opozicije.

Na mitingu u subotu videlo se kolika je zapravo podrška neidejama i prostaklucima koje su izgovarali lideri Saveza za Srbiju, rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković za Televiziju Pink i dodala da Savez za Srbiju nema nikakav program i alternativu ovome što radi Aleksandar Vučić. Ona je podsetila da je jedan od opozicionih lidera Sergej Trifnović na mitingu uvredio građane Srbije mađarske nacionalnosti i zahvalila predsedniku Vučiću što se izvinio mađarskom premijeru Viktoru Orbanu nakon šovinističkih izjava Trifnovića.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je za RTS da će njegova partija ići na konsultacije kod predsednice Skupštine, jer je, kako naglašava, Skupština jedino mesto gde treba razgovarati i izneti svoje stavove. On ocenjuje da vođenje politike na ulici određuje smer kretanja čitavog društva i dodaje da je ulica dobro mesto ako želite nekoga da izvređate, ali nije mesto na kome se razgovara o Kosovu, Evropi, ekonomiji ili medijskoj sceni.

Mogu da razumem da se čovek zanese u političkom govoru, da na mitingu koristi zapaljivu retoriku, ali mi, kaže Dobromirović,  Trifunovićevo izvinjenje Mađarima i Sirijcima, koje je vređao, liči na naknadnu pamet i pokušaj vađenja kestenja iz vatre.

Sergej, kaže Dobromirović, mora da shvati da sada nije samo glumac, već i političar koji mora  da bude svestan težine izgovorenih reči i poručuje mu da je lider pokreta koji se bori za ulazak u Skupštinu Srbije koja je multinacionalna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana