Policijski čas do ponedeljka u 5.00 Tanjug

Objavljeno: 04.04.2020. 08:48 Izmenjeno: 06.04.2020. 08:35

U Srbiji novi režim trajanja policijskog časa vikendom – od subote u 13 sati do ponedeljka u pet časova ujutru.

foto Tanjug

Uprkos svim upozorenjima nadležnih državnih organa, Beogradjani su i ovog vikenda, u velikom broju, tokom prepodneva okupirali gradska izletišta i šetališta, iako su pripadnici policije uporno, iz vozila, preko razglasa, upozoravali gradjane da se razidju i vrate kućama. Na upozorenja, mnogi su negodovali, čak i pogrdnim rečima. Medjutim, situacija se drastično promenila nešto pre 13 časova kada je počeo policijski čas koji će trajati po ponedeljka u 5 ujutru.

I zamenik gradonačelnika na svom Fejsbuk profilu objavio je snimke i fotografije sa različitih lokacija u Beogradu. Samo neka od tih mesta su: park kod Hrama Sv Save i Ušće, kao i vidikovačka pijaca. Na tim snimcima vidi se, da se Beograđani ne pridržavaju mera u borbi protiv korona virusa i oglušuju na upozorenja komunalne milicije.

Međutim, nešto pre 13 sati, kada je počeo policijski čas situacija se drastično promenila.

Mnogobrojne policijske patrole tokom dana na teritoriji čitavog grada vršile su pojačanu kontrolu vozila. Policija je proveravala da li vozači imaju radnu dozvolu za kretanje tokom trajanja policijskog časa, koji će trajati do ponedeljka u 5 ujutru.

Policija je najviše kontrolisala vozila u centru grada, u oba smera, na najprometnijim raskrsnicama, Nemanjine I Kneza Miloša, na uglu Kralja Milana. Na tom potezu bio je određeni broj automobila kada je počeo policijski čas, ali znatno manje nego ranijih dana. Za kršenje policijskog časa, odnosno Uredbe Vlade o zabrani kretanja na javnom mestu, zaprećena je kazna od 50 do 150 hiljada dinara. Novčana kazna u ovom vanrednom stanju, u skladu sa preporukama, ne preinačava se u zatvorsku kaznu iz razloga sprečavanja širenja zaraze korona virusom u penalnim ustanovama.

Prema najnovijoj odluci Vlade, dozvoljena je šetnja kućnih ljubimaca u periodu od 23 sata do jedan sat iza ponoći i to najduže 20 minuta, a najdalje 200 metara od mesta prebivališta, odnosno boravišta.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana