Policijski čas do subote u 5 ujutru Tanjug

Objavljeno: 01.05.2020. 08:49 Izmenjeno: 02.05.2020. 13:25

U Srbiji je na snazi policijski čas koji je počeo sinoć u 18 časova, i trajaće do subote ujutro u pet sati.

Beogradske ulice uglavnom su prazne, a prvomajske praznike, naši sugradjani obeležili su u svojim domovima. Na ulicama uglavnom mogle se videti patrole Komunalne milicije, koje redovno obilaze grad i po neki automobil sugradjana sa radnom dozvolom. U to se uverila i ekipa Studija B.

Mir, tišina i patrole Komunalne milicije, jedino su što smo mogli zapaziti ovog prvog maja na beogradskim izletištima. Korona virus ove godine zasenio je praznik rada, ali zabrana kretanja važna je mera zaštite u borbi protiv virusa Covid 19.

Prazno je bilo i na beogradskim ulicama, na kojima su se mogli videti samo oni sugradjani koji imaju radnu dozvolu, potvrdio je za studio B Nenad Lakić iz Komunalne milicije. On ističe da su policijske patrole rasporedjene na svim kritičnim tačkama u gradu i da sankcionišu svakog ko se ne pridržava propisanih mera.

Iz tog razloga, poručuje Lakić, Komunalna milicija povećala je kapacitete. Patrole će i narednih dana proveravati koliko se gradjani pridržavaju propisanih mera zaštite od korona virusa. Lakić je apelovao na sugradjane da i za vikend, kada ne bude na snazi zabrana kretanja, ne izlaze bez potrebe i poštuju predložene mere, kako bi zaštitili sebe i one u svojoj okolini.

Prema jučerašnjoj odluci Vlade Srbije, građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

U subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do pet časova ujutru narednog dana.

„Važno je naglasiti da je tokom vikenda, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, i dalje na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom prostoru i ovu mera će biti strogo kontrolisati nadležni organi,“ saopštila je vlada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana