Policija na Kosovu u pripravnosti, ukinuti godišnji odmori Tanjug

Objavljeno: 14.04.2017. 07:54 Izmenjeno: 14.04.2017. 07:54

Kosovska policija primenjuje poseban operativni plan izjavio je sinoć za Tanjug zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Radojević je precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i da je svim policajcima radno vreme sa osam produženo na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljnjeg, kazao je Radojević, zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora.

Radojević nije demantovao, ali ni potvrdio da je razlog za ovakav potez Kosovske policije mogućnost od terorističkih napada na Kosovu, na koje je večeras upozorila americka ambasada u Prištini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja u skupštinsku proceduru pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom.

Radojević je za Tanjug kazao da će Kosovska policija posebno tokom uskršnjih praznika biti u pripravnosti naglasivši da su već preduzete određene mere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

Odluku o posebnom operativnom planu doneo je Generalni direktorijat Kosovske policije u Prištini.

Nije prvi put da americka ambasada upozorava svoje građane, a poziv na povećanu opreznost tokom verskih praznika upućen je i prošle godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana