Pokušaj brutalnog obmanjivanja javnosti Studio B

Objavljeno: 29.09.2016. 16:30 Izmenjeno: 30.09.2016. 09:31

Posle današnjeg saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, očigledno je da su nedavne tvrdnje predstavnika pokreta „Ne davimo Beograd“ da nadležno Tužilaštvo skriva tužioca i broj predmeta u slučaju Savamala,  još jedan pokušaj brutalnog obmanjivanja javnosti.

Naime, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštava da je pre dva dana obavestilo podnosioca zahteva, kao i Poverenika Rodoljuba Šabića po čijem je nalogu postupilo, o broju predmeta i imenu postupajućeg zamenika tužioca u slučaju rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici.

„Istog dana, 27. septembra, Više javno tužilaštvo u Beogradu obavestilo je i Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da smo postupili po njegovom rešenju i o tome izvestili podnosioca zahteva“, napominje se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tužilaštvo je saopštilo da je podatke dostavilo Inicijativi „Ne da(vi)mo Beograd“.

 

Novi pritisak na pravosuđe

Inicijativa Ne davimo Beograd i njeni predvodnici i danas su na ulicama Beograda ponovo pokazali da se zalažu za Beograd prošlosti, nazadovanje, a ne napredak.

Umesto da puste tužilaštvo da radi svoj posao po zakonom predviđenoj proceduri, i večeras su demonstrirali brutalan pritisak na pravosuđe zahtevajući da institucije pravosudnog sistema rade onako kao oni smatraju da treba, a ne kako zakon nalaže.

Potpuno je jasno, kažu analitičari, da je reč o političkom pokretu, a ne o nečemu što ima građansku ideju, čiji je krajnji cilj  rušenje vlasti na ulici.

One Response to “Pokušaj brutalnog obmanjivanja javnosti”

  1. Duško Velkovski каже:

    Hteo bih da se zahvalim u ime građana grada Beograda gradonačelniku i premijeru Srbije što se delovi Beograda noću ruše bagerom a ne dinamitom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 3°C

Slaba kiša

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 9°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana