Pokret Zavetnici prerastao je u političku partiju Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 20. 10. 2019. 19:10:10

Na prvom stranačkom kongresu te stranke za predsednika je izabran Stefan Stamenkovski, a izabrani su i drugi stranački organi. Zavetnici su najavili izlazak na izbore i očekuju da će biti iznenađenje.

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / bb

Kako kažu, oni ne žele koaliciju sa pozicijom, niti opozicijom, već, kako ističu, predstavljaju treću snagu i jedini pravi put za Srbiju.

Posle sedam godina delovanja kao patrioski pokret Zavetnisi su prerasli u političku partiju. Za novoizabrano rukovodstvo smatraju da je krem i budućnost srpskog političkog života. Pred prisutnim delegatima iz cele zemlje i gostima iz Lige Matea Salvinija, Slovenske nacionalne partije i iz Rusije, Zavetnici su najavili izlazak na predstojeće izbore, uvereni da će biti jedna od najjačih parlamentarnih stranaka.

Zavetnici ističu da imaju veliku podršku Srba iz RS, Crne Gore, Makedonije i rasejanja. Kako kažu, biće spremni na saradnju sa svima koji poštuju načela Zavetnika, a to su borba protiv ulaska u EU i NATO i očuvanje teritorijalne celovitosti i integritet Srbije, a pre svega po pitanju Kosova i Metohije. Zavetnici kažu da je ključna ideja njihovog programa suverenizam.

Sem toga, kako kažu, Zavetnici se zalažu za aktivno uključivanje dijaspore u privredni život, sprečavanje iznošenja kapitala iz zemlje, a pre svega, da se pozovu na odgovornost sve političke garniture koje su pljačkale zemlju, prodavale atribute državnosti i izdavale nacionalne interese.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Sumaglica

Trenutna temperatura 10°C

Sumaglica

Petak
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana