Pokrenuti postupci za tri ugostiteljska objekta koji nisu poštovali Odluku Skupštine grada Beoinfo

Objavljeno: 25.09.2016. 17:08 Izmenjeno: 25.09.2016. 17:50

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac izjavila je da su inspektori tokom prethodne noći u vanrednoj kontroli ugostiteljskih objekata u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici podneli tri prijave.

Prijave se, kako se navodi, odnose na  emitovanje muzike sa razglasa  van vremena u kome je to dozvoljeno i jednu prijavu zbog nepoštovanja odluke o radnom vremenu.

„Kao što je javnosti poznato izmenom Odluke o radnom vremenu koju je usvojila Skupština grada Beograda određeno je da ugostiteljski objekti koji se nalaze u ulicama Cetinjska i Zetska mogu da emituju muziku radnom danom do 23 sata i vikendom do ponoći, a da rade sat vremena duže. Od kako je ta odluka stupila na snagu naši inspektori i komunalna policija proveravaju u ponoć, odnosno u jedan sat posle ponoći da li ugostitelji poštuju gradsku odluku“, ukazala je Podunavac za Beoinfo.

Ona je precizirala da su inspektori tokom prethodne noći utvrdili da ugostiteljski objekat „Mašina“ emituje muziku deset minuta posle ponoći, dok je za ugostiljski objekat „Show room“ utvrđeno da nije prekinuo sa radom, kao i sa emitovanjem muzike i sat i po posle ponoći.

„Po nalogu inspektora pomenuti objekti obustavili su rad i napisane su im prijave. Posle odlaska inspektora, a na osnovu prijava građana inspektori, s komunalnom policijom su se vratili i izvršili vanrednu kontrolu, u tri sata posle ponoći, i utvrdili da se iz ugostiteljskog objekta „Show room“ ponovo emituje muzika. Pozvana je policija, emitovanje muzike je odmah obustavljeno, a lokal ispražnjen. Inspekcija je napisala zapisnik koji je vlasnik objekta odbio da potpiše i protiv njega je pokrenut postupak. Tokom noći izvršena je vanredna kontrola i objekta „Striptiz bar” u Skadarskoj ulici koji je takođe emitovao muziku i kršio Odluku o radnom vremenu, iako je tom odlukom određeno da je u Skadarliji moguće emitovati samo akustiičnu muziku „, ukazala je gradska sekretarka

Ona je upozorila vlasnike ugostiteljskih objekata u ulicama Cetinjska, Zetska i Skadarska da će se u narednom periodu vršiti vanredne kontrole poštovanja gradske odluke i posle jedan sat nakon ponoći i da će se protiv prekršilaca sprovesti postupak i izreći kazne od kojih je jedna i zatvaranje objekta na određeno vreme.

2 Responses to “Pokrenuti postupci za tri ugostiteljska objekta koji nisu poštovali Odluku Skupštine grada”

  1. Vasa Vasa каже:

    Podrška komunalcima, proširite akciju na Dorcol.

  2. Milidrag каже:

    Da znate i sinocje eskadron komunalne policije udario na cetinjsku u srd oponoci, uleteli su kao da jure neke opake tipove, bili su sa dva opela….a okolo svi rade do jutra…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 21°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana