Pokrajinska vlada finansira projekte Centra za nestalu decu Tanjug

Objavljeno: 07.02.2022. 14:14 Izmenjeno: 07.02.2022. 14:16

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić uručio je Miroviću zahvalnicu zbog toga što je i lično i kao predsednik Pokrajinske vlade zadužio tu organizaciju.

foto Tanjug

 

Pokrajinska vlada će u narednom periodu finansirati projekte Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu, koji se odnose na saradnju sa centrima za socijalni rad u vezi s programima prevencije, rada sa porodicama i decom u riziku.

To je  nakon obilaska centra najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, navodeći da je neophodno da se svi još jače ujedinimo u borbi za očuvanje prava na bezbednost i život naše dece.

On je rekao da je to važna oblast koja, ističe, mora da se stavi u prvi plan.

„Zahvaljujući nekadašnjoj Fondaciji danas Centru za nestalu i zlostavljanu decu, i njihovim inicijativama i sugestijama, mnogo toga je učinjeno kako bi ova oblast postala vidljivija. Zahvaljujući tome su 2015. godine usvojene promene odgovarajućih zakona tako da nadležni organi mogu brže reagovati kada je reč o prijavama za nestanak dece“, rekao je Mirović, a saopštila Pokrajinska vlada.

On je rekao i da će u delu inicijative za izmene odgovarajućih zakona koje se odnose na postavljanje sistema „Amber alert“ za brzo obaveštavanje o nestanku dece, ova organizacija imati punu podršku Pokrajinske vlade.

„Očekujem da ćemo u najskorije vreme imati i taj dodatni, društveni i tehnološki odgovor koji savremeno društvo može da pruži kada je reč o brzini reagovanja na prijavu nestanka deteta“, poručio je Mirović.

Najavio je da će u narednom periodu Pokrajinska vlada finansirati projekte Centra koji se odnose na saradnju sa centrima za socijalni rad, kada je reč o programima prevencije, rada sa porodicama i decom u riziku.

„Počastvovan sam što sam dobio zahvalnicu Centra iz ruke jednog velikog borca čiji rad podržavam od prvog dana, zbog toga što je sa svojim saradnicima učinio mnogo kako bi se unapredila ova važna oblast i tako će biti i u budućnosti“, rekao je Mirović.

Jurić je rekao da se ta organizacija bavi bezbednošću dece, problemom nestale i zlostavljane dece, te da su ambicije da Centar dobije svoje prostorije gde će raditi sa decom u riziku.

„Da svoj doprinos vezan za bezbednost dece na internetu podigne na još viši nivo i da registar nestalih lica dobije još bolju formu u okviru koje bi zaživeo sistem “Amber alert“ – za brzo obaveštavanje o nestanku dece“, dodao je Jurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana