Pokloni za đake OŠ „Dušan Dugalić“ na Vračaru Studio B

Objavljeno: 01.09.2021. 16:44 Izmenjeno: 01.09.2021. 17:05

 Prvacima specijalne osnovne škole ,,Dušan Dugalić” na Vračaru uručeni su rančevi sa školskim priborom u okviru akcije koju je vlast te opštine sprovela u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Glavni cilj je da se mališanima pokaže da nisu sami i da brinemo o njima, kaže prvi čovek Vračara Milan Nedeljković. Prvacima je, prvog dana škole, zajedno sa predsednikom opštine, poklone uručila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Za prvake, početak školske godine, upoznavanje sa školom, novim drugarima i drugačijim načinom života, uvek je težak, a posebno onima sa smetnjama u razvoju. Pokloni u vidu rančeva i osnovnog pribora za prve školske dane, olakšaće i ulepšaće prve korake u novoj sredini, kaže direktor OŠ „Dušan Dugalić” i ističe da škola ima odličnu saradnju sa matičnom opštinom i Gradom.

Vračar je među vodećim gradskim opštinama kada je u pitanju briga o deci školskog uzrasta, ističe predsednik opštine Milan Nedeljković i dodaje da je ove godine izdvojeno milion dinara za rančeve i školski pribor za prvake iz svih osnovnih škola u toj opštini.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ima dobru saradnju sa opštinom Vračar koja osluškuje potrebe svih svojih sugradjana, posebno osoba sa smetnjama u razvoju, kaže ministarka Darija Kisić Tepavčević i ističe da je ulaganje u decu, ulaganje u budućnost.

Grad Beograd vodi odgovornu politiku i učestvuje u akcijama pomoći sugradjanima, što potvrđuje i briga o najosetljivijim kategorijama stanovništva, rekla je Darija Kisić Tepavčević, i istakla da i ministarstvo kontinuirano pruža podršku školama. Ministarka je svim djacima poželela srećan početak nove školske godine, a zaposlenima u prosveti uspešan rad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 24°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana