Pokloni deci u Zvečanskoj Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 18.10.2016. 11:57 Izmenjeno: 18.10.2016. 12:04

Deci u Zvečanskoj podeljene su igračake koje su prikupili učenici Osnovne škole „Rade Drainac” iz Borče.

Menadžer Grada Beograda Goran Vesić i članica Gradskog veća Tanja Popović prisustvovali su danas uručivanju igračaka štićenicima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koje su prikupili učenici Osnovne škole „Rade Drainac” iz Borče.

Popovićeva je zahvalila učenicima, ali i nastavnicima i roditeljima dece iz OŠ „Rade Drainac” na uspešno organizovanoj akciji i podsetila da se u toj školi svake godine prikuplja pomoć za  mališane širom prestonice. Ona je  pozvala i druge škole, kao i organizacije da se ugledaju na učenike iz Borče jer, kako je rekla, „malo našeg truda mnogo znači za ovu decu”.

Direktorka OŠ „Rade Drainac” Slavica Zajić Smiljanić istakla je da se ova akcija sprovodi u okviru Dečje nedelje sa motom „Neću da brigam, hoću da se igram”, uz podsećanje da je igra nerazdvojni element u razvoju svakog deteta.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić zahvalio je osnovcima iz Borče na pomoći, a Gradu Beogradu na podršci, uz konstataciju da Dečja nedelja doprinosi većoj socijalizaciji korisnika u Zvečanskoj.

Nemanja Đukić, predstavnik Učeničkog parlamenta OŠ „Rade Drainac”, dodao je da im je motiv za prikupljanje novih i polovnih igračaka bila Dečja nedelja i njen ovogodišnji moto, kao i nemogućnost dece u Zvečanskoj da ih sama prikupe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana