Poklon lekarskog tima iz Kine vojnom zdravstvu Tanjug

Objavljeno: 02.06.2020. 17:53 Izmenjeno: 03.06.2020. 14:04

Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane dobila je aparat za uklanjanje sekreta iz disajnih puteva od članova lekarskog tima iz Kine angažovanih na pružanju pomoći u toku epidemije Kovid-19.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA/bs

„Ovim aparatom postignuti su veoma dobri rezultati u Kini i nadamo se da će pomoći u što bržem ozdravljenju teže obolelih pacijenata u Srbiji“, rekao je član lekarskog tima iz Kine Peng Džićiang.

Aparat je proizvela kineska kompanija i korišćen je u Vuhanu i u vojnim bolnicama u kojima su bili pacijenti s teškom kliničkom slikom.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić zahvalio je u na donaciji i poručio da im je kineski tim lekara sve vreme pomagao ne samo savetima, predavanjima, ne samo u stručnom smislu već i materijalnom.

Načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević, rekao je da oni do sada nisu imali takav aparat, te da će on biti izuzetno koristan za sve pacijente koji budu imali problema, ne samo s kovid infekcijom, već i ostalim bolestima pluća, ali i za pacijente na intenzivnoj nezi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana