„Pojedini mediji i opozicioni političari plasiraju lažne vesti“ Studio B

Objavljeno: 13.03.2020. 19:28 Izmenjeno: 13.03.2020. 19:32

Dok država i nadležne zdravstvene službe rade sve da spreče širenje virusa korona, pojedini mediji i opozicioni političari rade suprotno.  Plasiraju lažne vesti, šire paniku i plaše građane da će zbog nesposobnog rukovodstva virus pokositi Srbiju, kažu sagovornici Studija B.

To je psihološki rat, kaže analitičar medija Ištvan Kaić, dok direktor Centra za proučavanje globalizacije, Dejan Miletić, ocenjuje da je u pitanju primitivan način vođenja političke borbe, kojem ne treba pridavati nikakav značaj.

Pojedini mediji i opozicioni političari problem kovida 19 pokušavaju da zloupotrebe za stvaranje psihološke percepcije kod običnih građana, ocenjuje Ištvan Kaić. Priprema je počela znatno pre nego što je zabeležen prvi zaraženi u našoj zemlji i išla je u pravcu širenja panike i nametanja mišljenja da naše rukovodstvo  nije spremno da se uhvati u koštac s tim problemom. Mislili su da će, kaže Kaić, tako ogoliti srpsko zdravstvo i kompletnu aktuelnu vlast. Pojedini novinari i mediji su se na tom planu, kaže, propisno obrukali.

Ma šta da uradite, to će u očima onih koji nikome ne žele ništa dobro, biti negativno. To je, kaže Dejan Miletić, primitivan način političke borbe, kojem ne treba pridavati nikakvu, posebno ne medijsku pažnju.

Struke moraju da vode glavnu reč, pokažu zrelost i zajedno rade na što efikasnijem rešavanju tog problema. Političari, medicinski radnici, ali  i novinari, svako u svom domenu, moraju da pokažu vrhunsku odgovornost i profesionalizam. Samo tako možemo da zaustavimo rastući problem. Moramo da budemo odgovorni, disciplinovani, solidarni i…ma koliko to zvučalo teško, pozitivni, kaže Dejan Miletić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana