Pojačana kontrola komunalnog reda u parku Tašmajdan Beoinfo

Objavljeno: 08.06.2018. 14:56 Izmenjeno: 08.06.2018. 14:57

Zbog povećanog broja prijava sugrađana da vlasnici pasa izvode svoje ljubimce u šetnju tašmajdanskim parkom mimo predviđenih propisa, Sekretarijat za poslove komunalne policije će, počev od predstojećeg vikenda, vršiti pojačanu kontrolu komunalnog i drugog reda na ovoj lokaciji.

Iako u ovom parku postoji ograđen park za slobodno kretanje kućnih ljubimaca – pasa, veliki broj naših sugrađana šeta svoje pse po celom parku i to bez korpe i puštene sa povodnika, čime ometaju ostale posetioce parka i narušavaju komunalni red.

Iz „Beokoma” podsećaju vlasnike pasa da se pas sme izvoditi samo na povodniku, a ako je u pitanju opasan pas, moraju mu staviti i zaštitnu korpu. Pas se može puštati sa povodnika da se slobodno kreće samo u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini, i to od 22 sata do 9 sati sledećeg dana u periodu letnjeg računanja vremena, odnosno od 20 sati do 10 sati sledećeg dana u periodu zimskog računanja vremena.

Kako podsećaju u ovom saopštenju, zabranjeno je puštati psa sa povodnika da se slobodno kreće u delu parka i druge javne zelene površine gde se nalazi uređeno dečje igralište, kao i u delu pod cvetnim zasadom. Takođe, zabranjeno je puštati pse da se kupaju u fontani, a držalac životinje, kao i lice koje izvodi psa snosi punu odgovornost za njegovo ponašanje na javnoj površini.

Apeluje se na građane da, ukoliko uoče da vlasnici pasa izvode svoje ljubimce na javne površine suprotno gradskoj odluci, mogu se obratiti „Beokomu” i prijaviti narušavanje komunalnog reda birajući opciju 2 za razgovor sa pripadnicima Sekretarijata za poslove komunalne policije. Svoju prijavu mogu podneti u trenutku uočenog prekršaja pozivom na broj telefona 0800-110-011 za pozive iz fiksne mreže Telekoma ili na 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Park Tašmajdan, smešten na samoj granici opština Vračar i Palilula, svojim posetiocima nudi brojne sadržaje za odmor i rekreaciju. U ovom parku nalaze se tri dečja igrališta, kutak za starije sugrađane, teretana na otvorenom, jedna od najlepših fontana u Beogradu, a ljubiteljima životinja na raspolaganju je pet zona (park za pse).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana