Podsticaj privrednoj saradnji Beograda i Beča Beoinfo

Objavljeno: 23.09.2016. 10:23 Izmenjeno: 23.09.2016. 10:23

Predsednik Privredne komore Beča Valter Ruk sa saradnicima posetio je Privrednu komoru Beograda, gde se susreo sa predsednikom Privredne komore Beograda Milivojem Miletićem.

Miletić je tom prilikom najavio da će u narednom periodu Privredna komora Beograda raditi na razvoju preduzetništva i podizanju kapaciteta za pružanje usluga malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, a Ruk se posebno interesovao za funkcionisanje šaltera za preduzetnike kao zajedničkog projekta Komore i Grada Beograda.

O privrednim kretanjima u glavnom gradu govorila je zamenica gradskog sekretara za privredu Maja Bajagić, koja je ocenila da je saradnja sa Privrednom komorom Beograda dostigla najviši stepen u poslednjih godinu dana i znatno doprinela razvoju preduzetništva i privatnog sektora u Beogradu.

U razgovoru predsednika dve komore prijateljskih gradova Beča i Beograda, koje su pre godinu dana potpisale i Sporazum o saradnji, razmenjene su informacije o mogućnostima razvoja privredne saradnje Austrije i Srbije. Predsednik Privredne komore Beča, koji u poseti Beogradu predvodi delegaciju predstavnika 22 austrijska preduzeća, interesovao se za završnu fazu privatizacije u Srbiji i prostor koji ona otvara za nova strateška partnerstva srpskih i austrijskih kompanija.

Posebna pažnja  posvećena je odnosima nacionalne, regionalnih komora i Privredne komore Beograda u okviru reformisanog komorskog sistema u Srbiji i pripremama za implementaciju novog zakona o Privrednoj komori Srbije, koji uvodi obavezno članstvo i počinje da važi od 1. januara 2017. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana