Podrška razvoju preduzetništva Beoinfo

Objavljeno: 02.04.2021. 10:30 Izmenjeno: 02.04.2021. 10:30

Raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2021. godinu.

Sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2021. godinu.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

– Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva, koja ove godine iznose 20 miliona dinara, namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa putem uvođenja novih proizvodnih ili poboljšanja postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda – istakao je Veličković za Beoinfo, dodajući da Grad na ovaj način nastavlja da promoviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje u gradu.

On je podsetio da Sekretarijat za privredu već dugi niz godina sprovodi ovu aktivnost putem direktne podrške mikro i malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs je otvoren do 23. aprila, a tekst javnog konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu grada Beograda http://www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana