Podrška projektima za bolji život osoba s invaliditetom tanjug

Objavljeno: 10.09.2022. 10:47 Izmenjeno: 10.09.2022. 11:05

Ministarka je istakla da je bavljenje sportom veoma važno za svakog čoveka, za njegovo bolje fizičko i mentalno zdravlje.

foto tanjug

 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvek će podržavati aktivnosti koje su usmerene na unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i izgradnju Srbije bez barijera, istakla je ministarka Darija Kisić.

Ona je to izjavila prilikom posete Kovačici sa pomoćnicom u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, gde je razgovarala sa mladim osobama sa invaliditetom koje treniraju džudo, njihovim roditeljima i trenerima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom kontinuirano podržava rad Udruženja „Plavi anđeo“, koje sprovodi projekat „Inkluzivni džudo – džudo za sve“ i za njihove aktivnosti do sada je opredelilo blizu 3 miliona dinara.

Inkluzivnom džudo treningu prisustvovali su i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman i predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik.

„Da prepreke za osobe sa invaliditetom ne postoje uverili smo se mnogo puta, pa i danas. Vi ste primer da kada se nešto iskreno želi, to se može i ostvariti. Drago mi je što je Udruženje “Plavi anđeo“ iz Kovačice prepoznalo koliko je značajno da se i vi aktivno bavite sportom“, navela je Kisić.

Ministarka je istakla da je bavljenje sportom veoma važno za svakog čoveka, za njegovo bolje fizičko i mentalno zdravlje i da je ovo najbolji način da se osobama sa invaliditetom da podstrek da se aktivno bave sportom i da sport bude deo njihove svakodnevnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana