Podrška osobama sa invaliditetom Beoinfo

Objavljeno: 02.04.2020. 10:43 Izmenjeno: 02.04.2020. 10:43

Sekretarijat za socijalnu zaštitu, i u ovoj, kao i prethodnih godina, nastavlja da podržava rad udruženja koja realizuju programe iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i oblasti boračko-invalidske zaštite.

Sa 27 udruženja registrovanih na teritoriji Beograda (18 udruženja koja realizuju programe iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i devet udruženja koja realizuju programe iz oblasti boračko-invalidske zaštite) zaključeni su ugovori i opredeljena su sredstva u iznosu od skoro 75 miliona dinara, za realizaciju njihovih programskih aktivnosti na period od godinu dana, počev od 1. aprila.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da ukupna sredstva koja je Sekretarijat dodelio udruženjima iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom iznose gotovo 55 miliona dinara.

– Sekretarijat je osim ovih 55 miliona, za udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite dodelio oko 20 miliona dinara. Na ovaj način želimo da istaknemo da je Grad Beograd i u okolnostima vanrednog stanja spreman da obavlja svoje redovne aktivnosti u meri potreba svojih sugrađana – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je poručila da Grad Beograd prepoznaje probleme s kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, te da će i u narednom periodu na još bolji i adekvatniji način odgovoriti na njihove potrebe razvijanjem i unapređivanjem postojećih, ali i uvođenjem novih usluga i servisa, koji predstvljaju oblike najdirektnije pomoći i podrške ovoj kategoriji naših sugrađana.

– Zalažemo se za Beograd bez barijera. Naš je cilj da zajedničkim radom trajno poboljšamo položaj osoba sa invaliditetom, kao i da olakšamo njihovo svakodnevno funkcionisanje u gradu Beogradu – navela je gradska sekretarka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana