Podrška inicijativi roditelja dece poginule u saobraćaju studio b

Objavljeno: 21.02.2023. 10:43 Izmenjeno: 21.02.2023. 10:43

Takođe, direktor je ponudio pomoć za rešavanje konkretnih problema na putnoj infrastrukturi, u saradnji sa lokalnim samoupravama koje imaju deo odgovornosti u sistemu bezbednosti saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja podržava inicijativu roditelja dece poginule u saobraćajnim nezgodama.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja sastali su se sa roditeljima dece koja su smrtno stradala u saobraćajnim nezgodama širom Srbije, a koji su pokrenuli inicijativu za pooštravanje kazni za prekršaje i krivična dela počinjena u javnom saobraćaju.

Roditelji predlažu pooštravanje kaznenih odredbi u Zakonu o bezbednosti saobraćaja i Krivičnom zakoniku kako bi se u budućnosti sprečilo stradanje druge dece i oštrijim kaznama uticalo na ponašanje vozača. Smatraju da trenutne kazne nisu nedovoljno odvraćaju bahate vozače od činjenja teških prekršaja u saobraćaju. Predlog su potkrepili činjenicama iz ličnog iskustva i primerima o kaznama od svega jedne do tri godine za ubistvo deteta u saobraćaju. Tražili su podršku Agencije za pokrenutu inicijativu.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović je sa saradnicima pažljivo saslušao sadržaj inicijative i predloge roditelja i u ime Agencije izrazio saosećanje i divljenje na njihovoj snazi i predanosti.

Agencija za bezbednost saobraćaja će podržati inicijativu roditelja za pooštravanje kaznenih mera za počinioce najtežih saobraćajnih prekršaja i teških dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.  – Upravo „Vizija 0“ poginule dece u saobraćaju je strateški cilj Agencije. Prioritet u radu predstavlja podizanje nivoa bezbednosti dece, a osnovni cilj je da ni jedno dete ne izgubi život u saobraćajnim nezgodama – rekao je Branko Stamatović.

Takođe, direktor je ponudio pomoć za rešavanje konkretnih problema na putnoj infrastrukturi, u saradnji sa lokalnim samoupravama koje imaju deo odgovornosti u sistemu bezbednosti saobraćaja. Dodatno, predložio je roditeljima da se uključe u preventivno-edukativne aktivnosti za povećanje bezbednosti dece i zahvalio im na njihovoj snazi da javno govore o svom najvećem gubitku, a sa ciljem da ni jedno dete više ne strada u saobraćaju u Republici Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana