Podrška Grada Beograda mladim i uspešnim učenicima Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 11. 05. 2016. 13:31:14

Sekretar za sport i omladinu Slavko Gak primio je polaznike Regionalnog centra za talente „Beograd 2” koji su na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika – Svetskom prvenstvu istraživačkih radova u Rumuniji osvojili četiri zlatne i dve srebrne medalje.

Gak je čestitao mladim talentovanim ljudima na postignutim uspesima i poželeo im da i dalje ostvaruju dobre rezultate, u čemu će ih Sekretarijat za sport i omladinu uvek podržavati.

– Veoma smo zadovoljni dugogodišnjom saradnjom koju imamo sa Regionalnim centrom za talente „Beograd 2” i nastojaćemo da i dalje radimo na realizaciji zajedničkih projekata. Mladi ljudi su ponos ovog grada i zemlje i Grad Beograd će nastaviti  da ulaže u njih i da im pruža podršku kako finansijsku tako i na svaki drugi način. Nastojimo da mladim i talentovanim ljudima obezbedimo uslove i ambijent u kojima će moći da razvijaju svoje talente, znanja i sposobnosti – rekao je Gak i podsetio da Sekretarijat za sport i omladinu i Regonalni centar za talente „Beograd 2” već tradiocionalno uspešno rade na sprovođenju besplatnih projekata za mlade na teritoriji Beograda.

Direktor Regionalnog centra za talente „Beograd 2” Nikola Srzentić zahvalio je gradskom sekretaru za sport i omladinu na svakom vidu podrške koju ovaj sekretarijat pruža centru i istakao da će se produktivna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Tim Regionalnog centra za talente „Beograd 2” koji je učestvovao na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika – Svetskom prvenstvu istraživačkih radova u Rumuniji takmičio se sa mladima iz 28 zemalja sveta.

Zlatnu medalju iz oblasti informatike osvojio je Matija Čupić iz ETŠ „Nikola Tesla”, a Uroš Filipović iz Šeste beogradske gimnazije je, iz iste oblasti, osvojio srebrnu medalju.

Zlatna medalja iz oblasti zaštite životne sredine pripala je Đorđu Ogrizoviću, učeniku Treće beogradske gimnazije, a zlatnu medalju iz biologije osvojili su učenici Treće i Trinaeste beogradske gimnazije Tamara Janković i Jovan Mitić.

Učenica Gimnazije u Lazarevcu Nikolina Marković osvojila je srebrnu medalju za izvanredne uspehe u oblasti metematike, kao i prvu nagradu za poster-prezentaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana