Podeljeni tablet računari na Čukarici Tanjug

Objavljeno: 07.09.2021. 11:04 Izmenjeno: 07.09.2021. 11:04

Tablet računari za učenike od trećeg do šestog razreda beogradskih osnovnih škola podeljeni su na opštini Čukarica, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da će podela biti završena do 20. septembra.

Vesić je istakao da će do kraja ove nedelje učenici iz opštine Zemun, sa Zvezdare, Vračara, iz Grocke i Surčina dobiti tablet računare, a da će đacima sa opštine Palilula biti uručeni 16.septembra.

Na dodeli tablet računara u Osnovnoj školi „Ðorđe Krstić“ na opštini Čukarica, Vesić je podsetio da je kupljeno ukupno 67. 592 tablet računara za đake, a 6. 952 laptop računara za nastavnike i učitelje.

„Na taj način smo omogućili da naša deca, nastavnici i škole budu spremni za digitalnu nastavu što je potpuno normalno u 21. veku“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da su tablet računari osigurani, te da će osiguranje snositi sve troškove oštećenja, kao i da će nakon tri godine biti u vlasništvu roditelja.

Vesić je pozvao roditelje, čija deca pohađaju prvi i drugi razred, da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

Naveo je da se sredstva refundiraju za udžbenike Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas i izabrani strani jezik, kao i da se do sada prijavilo 15.000 roditelja od 34.000 dece koja idu u prvi i drugi razred.

Prema njegovim rečima,roditelji mogu da se prijave onlajn kako bi dobili ta sredstva, a potrebno je da uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu, kao i da imaju kopiju platne kartice sa brojem žiro računa.

„Mi ćemo već sledeće nedelje početi da uplaćujemo prvi novac i ja pozivam sve roditelje da iskoriste ovo pravo i da se prijave kako bismo olakšali početak školske godine koji je uvek težak za roditelje“, rekao je Vesić.

Generalni direktor „Telekom Srbija“ Vladimir Lučić istakao je da je ta kompanija kao partner Grada Beograda pomogla u nabavci tablet računara i laptopova za učenike, kao i da je obezbedila besplatnu MTS karticu sa neograničenim internetom za tablet računare.

„Ðaci će imati neograničen internet koji mogu da koriste do 22 sata za sajtove i aplikacije koje su programom predviđeni za edukaciju“, rekao je Lučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana