Podela PVC kanti palilulskom naselju Braća Marić Beoinfo

Objavljeno: 13.04.2019. 10:53 Izmenjeno: 13.04.2019. 10:53

JKP „Gradska čistoća” će tokom vikenda 13. i 14. aprila početi s podelom PVC kanti za nešto više od 200 domaćinstava palilulskog naselja Braća Marić. Sugrađanima će na upotrebu biti predato više od 400 kanti za potrebe odlaganja klasičnog komunalnog, ali i kante za odlaganje reciklabilnog otpada. 

Svako domaćinstvo dobija po dve PVC kante – plavu namenjenu odlaganju reciklabilnog otpada i zelenu za klasično kućno smeće. Kante su zapremine 240 litara, a akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća i da se reši problem u uskim ulicama gde nije moguće postaviti kontejnere. Sugrađanima će znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu uslugu.

Kante su namenjene samo za odlaganje komunalnog i reciklabilnog otpada, zbog čega se apeluje na njihove nove vlasnike da kante ne koriste za odlaganje šuta, zemlje, pepela i žara, jer to dovodi do trajnog oštećenja kante koju će morati da zamene o sopstvenom trošku.

Tokom uručenja kanti koje će se obavljati od 8 do 14 časova tokom ovog vikenda, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” nemaju pravo da ulaze na privatan posed. Iz tog preduzeća obaveštavaju sugrađane da svi oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti Pogonu Palilula kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana