Pod istragom i administratorka sajta „Bebisiterka“ Tanjug

Objavljeno: 25.03.2021. 11:18 Izmenjeno: 25.03.2021. 11:18

Protiv administratorke sajta „Bebisiterka“ B.V, preko kojeg je bila angažovana neuračunljiva žena radi čuvanja četvoromesečne bebe, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je postupak zbog sumnje da je učinila krivično delo „neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću“.

Tužilaštvo će u ovom predmetu preduzeti sve radnje radi utvrđivanja da li se u radnjama sada osumnjičene B.V. stiču elementi pomenutog krivicnog dela ili bilo kojeg krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, kažu u tužilaštvu.

B.V. je oglasila sajt „Bebisiterka.rs“ preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, a tu uslugu je naplaćivala, navodi tužilaštvo u saopštenju.

Preko tog sajta je angažovana i bebisiterka S.C. koja je uhapšena pre dve sedmice jer je bebi od četiri meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala lek za smirenje – bensedin u većoj količini. Ona je psihijatriskim veštačenjem proglašena neuračunljivom, rečeno je juče Tanjugu u tužilaštvu.

Zbog toga je danas tužilaštvo sudu, umesto optužnice, podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu – Predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za to postoji potreba, kao i meru bezbednosti – Zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Protiv nje je prethodno sporveden dokazni postupak pa je utvrđeno da je 9. marta 2021. godine u dva navrata dala lek za smirenje bebi od četiri i po meseca, uled čega je kod deteta nastupilo trovanje.

U dokaznom postupku tužilaštvo je saslušalo okrivljenu, roditelje deteta, kao i vlasnicu sajta „Bebisiterka.rs“, a pribavljena je i medicinska dokumetacija od Instituta za mentalno zdravlje Beograd i Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u vezi sa dugogodišnjim lečenjem okrivljene S.C.

Komisijsko neuropsihijatrijsko veštačenje je utvrdilo da je okrivljena S.C. bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, dok je toksikološko veštačenje telesnih povreda deteta nakon što mu je u dva navrata dala lek za smirenje „Diazepam“, može kvalifikovati kao teška povreda zdravlja.

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana