Vojna vežba „Slovensko bratstvo“ Fonet

Objavljeno: 31.10.2016. 20:42 Izmenjeno: 04.11.2016. 12:21

Počela je trilateralna vojna vežba „Slovensko bratstvo 2016“, a do 6. novembra, pripadnici Oružanih snaga Rusije, Belorusije i Vojske Srbije uvežbavaće različite segmente vežbe, u cilju priprema za konačnu realizaciju vežbe naredne nedelje, na aerodromu Kovin i intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, u vežbi koja će trajati do 9. novembra, učestvuje 212 pripadnika vojske Rusije, 56 vojnika Belorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije, a pripadnici oružanih snaga Rusije i Belorusije, u Srbiji će boraviti do 14. novembra.

Pripadnici vojske Ruske Federacije i Belorusije danas su raspoređivali opremu i naoružanje na aerodromu Batajnica, dok su posade transportnih aviona Il-76 pripremali vazduhoplove za desantiranje transportera i padobranaca.

Srpski i ruski piloti su na zajedničkom sastanku planirali letačke aktivnosti za naredni period.

Na aerodromu Kovin realizovano je zajedničko uvežbavanje učesnika vežbe za helikopterski desant, dok su na automatizovanom strelištu Orešac sprovedena taktička uvežbavanja i realizovana gađanja iz ličnog naoružanja.

Vežba „Slovensko bratstvo 2016“ predstavlja nastavak saradnje Vazdušno-desantnih jedinica oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije započete izvođenjem vežbe SREM 2014“, koja je takođe realizovana u Srbiji.

U 2015. godini vežba je realizovana na teritoriji Ruske Federacije pod nazivom „Slovensko bratstvo 2015“ i na njoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestovali i pripadnici oružanih snaga Republike Belorusije, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana