Počinje izgradnja Eko parka kod Štark arene Studio B

Objavljeno: 29.01.2020. 13:20 Izmenjeno: 29.01.2020. 17:26

Predstavnici kompanije Mozzart, Štark arene i Grada Beograda najavili su početak izgradnje jedinstvenog parka u ovom delu Evrope, na kojem će biti primenjeni svetski ekološki standardi kombinovani sa sportsko- rekreativnim sadržajima.

U Štark areni je predstavljen inovativni ekološki projekat Mozzart Eko park, na kome će biti primenjeni svetski ekološki standardi kombinovani sa sportsko-rekreativnim sadržajem, i čija izgradnja počinje polovinom februara.

Mozzart Eko Park prostiraće se na 9000 kvadratnih metara zelenih površina Štark arene, a prostor će biti prolagođen različitim uzrastima i kategorijama stanovništva.

U izgradnju parka trebalo bi da bude uloženo 50 miliona dinara, a krajnji izgled parka i konačna ideja trebalo bi da se dobije u septembru.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je na konferenciji za novinare da će Beograd dobiti novu ekološku zonu i da će građani koji žive u tom delu Beograda uočiti za koliko će biti poboljšan kvalitet njihovog stanovanja.

Vesić je dodao da će buka biti značajno smanjena i da će se značjano podići kvalitet života.

„Kompanija Mocart pruža kontinuiranu saradnju, obnovili su brojne terene širom grada, a do sada ovakva saradnja nije realizovana“, rekao je on.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će u narednih pet godina biti posađeno milion stabala, od kojih će nekoliko desetina hiljada biti zasađeno oko Arene.

Kako je dodao, prvobitno na površini oko Arene trebalo je da budu izgrađena četiri solitera odnosno poslovni tornjevi, ali prema njegovim rečima, ta ideja je upotrebljena za nešto mnogo značajnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 21°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana