Početak aktivnijeg povezivanja Beograda sa gradovima Crnogorskog primorja Studio B

Objavljeno: 27.05.2021. 14:26 Izmenjeno: 27.05.2021. 14:26

Budva je grad koji od turizma donosi najviše prihoda Crnoj Gori, pa je saradnja sa Beogradom, koji je turistički centar Srbije, logičan put u unapređenju tih odnosa, rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović nakon sastanka sa predstavnicima Turističke organizacije Budve.

Popović je najavio da je to početak aktivnijeg povezivanja i sa drugim gradovima Crnogorskog primorja.

Turistička organizacija Beograda već dugi niz godina unazad uspostavlja saradnju sa turističkim organizacijama iz čitavog regiona, a sa ciljem da se ponuda, pored velike posećenosti Srbiji i Beogradu, proširi i na druge zemlje.

Kada neki turisti dolaze u Srbiju iz udaljenih zemalja poput Kine sigurno ne žele da borave samo u jednom gradu ili mestu, zbog čega se i širi ponuda i mogućnost većih poseta i obilazaka. Saradnja sa Crnogorskim primorijem je logična upravo iz tog razloga, kaže direkor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Pored sastanka sa predstavnicima Turističke organizacije Budve u planu je da Turistička organizacija Beograda slične sastanke o saradnji obavi i sa Tivtom.

„Cilj je da jedni drugima pomažemo“, istakao je Popović na sastanku i podsetio da su ovi susreti dobri kako bi ubudući i što veći broj građana Crne Gore turistički posetio Beograd i Srbiju. Sa druge strane, kaže Popović, spremni smo da pomognemo Crnoj Gori u realizaciji njenih programa, posebno  u mestima koja su centar letnjeg turizma kao što su, pored Budve i Tivta, i Herceg Novi i Kotor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana